Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Добропілля прийняло відкриті змагання з важкої атлетики пам’яті Олександра Первія

Грандіозна спортивна подія відбулася 26 грудня у Великому Добропіллі. Уперше за багато років у Білозерському була проведена Відкрита першість Добропілля з важкої атлетики, присвячена пам’яті Олександра Первія – срібного призера ХХІІ Олімпійських ігор, рекордсмена світу та Європи, чемпіона Європи серед юніорів.

У спорткомплексі імені Олександра Первія за звання найкращих змагалися 70 важкоатлетів п’яти команд – з Дружківки, Краматорська, Артемівська, Новогродівки та Білозерського.

Уже з восьмої ранку в спорткомплексі було людно і гамірно: саме з цього часу і розпочалися змагання по потоках. Швидко минав час і для спортсменів, і для вболівальників. І ось, нарешті, незабутня хвилююча мить: урочисті звуки державного гімну України сповістили про відкриття першості. Вишукано виглядали юні важкоатлети на фоні спогадів, навіяних здобутками минулих років – усі в білосніжних футболках з логотипом змагань і іменем Олександра Первія, які потім отримали на згадку. Ініціатором та меценатом цього нововведення став Добропільський міський голова Андрій Аксьонов.

Директор спорткомплексу міста Білозерського, депутат Добропільської міської ради Олександр Скляров, начальник відділу фізичної культури та спорту міської ради Лариса Грибаускас, директор центру «Спорт для всіх» Тетяна Стащенко привітали спортсменів з визначною подією, побажавши натхнення, рішучості та успіхів.

Почесними гостями на змаганнях стали Добропільський міський голова Андрій Аксьонов (до речі, у минулому – спортсмен, а нині активний шанувальник спорту), майстер спорту міжнародного класу, учасник Олімпійських ігор у 2012 році Костянтин Пілієв та найкращий друг Олександра Первія, засновник його музею В’ячеслав Любчик.

Під гучні аплодисменти було вручено чотири сертифікати на отримання грошової винагороди за рахунок коштів міського бюджету. Їх володарями стали Марина Александрова – за зайняте третє місце на чемпіонаті України та Всеукраїнському турнірі, що пройшли у Харкові, Віталій Мітрофанов, який під час цього турніру підтвердив норматив майстра спорту України з важкої атлетики, та Олександр Рудь, який вперше виконав цей норматив. За високі показники своїх вихованців сертифікатом був нагороджений і тренер – Володимир Жога.

Під час показових виступів досягненнями похизувались його менші вихованці, демонструючи силу, витримку та впевненість.

До пізнього вечора не стихав гомін в Палаці спорту. Білозерські важкоатлети впевнено йшли до фінішу, пересилюючи втому. І їх зусилля не стали марними: 16 з 28-ми спортсменів вибороли перше місце.

 
29.12.2015

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах