Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Нові перемоги гирьовиків Донеччини на всеукраїнських змаганнях у Львові

З 11 по 13 грудня у Львові відбулися завершальні змагання гирьовиків сезону 2015 року – ХV-й ювілейний всеукраїнський турнір з гирьового спорту пам’яті майстра спорту СРСР професора Юрія Резнікова та всеукраїнські змагання «Об’єднання – запорука розвитку».

Цей спортивний захід став наймасовішим у сезоні, адже в ньому взяли участь 223 спортсмени з усіх куточків України, і проводився він у трьох номінаціях: класичному двоборстві, естафеті та гирьовому жонглюванні.

Володарем ряду нагород традиційно стала збірна команда Донецької області. У її складі гідно показали себе спортсмени Донецького юридичного інституту.

Так, у перший день змагань у ваговій категорії до 63 кг за підсумками запеклої боротьбі, поступившись лише одним підйомом чемпіону, срібну нагороду турніру та всеукраїнських змагань у двоборстві виборов методист навчально-методичного відділу ДЮІ, майстер спорту України міжнародного класу з гирьового спорту Станіслав Клименко.

Потім у боротьбу вступив заступник начальника відділу кадрового забезпечення ДЮІ, майстер спорту України Леонід Гаража, який у ваговій категорії до 73 кг хоча і не потрапив до призової трійки, але показав кращий результат у ривку серед 30 спортсменів своєї вагової категорії та встановив особистий рекорд у сумі двоборства. Тим самим він приніс важливі бали до скарбнички збірної команди Донецької області.

Далі у ваговій категорії до 78 кг особистий рекорд у поштовху – 139 підйомів – встановив фахівець відділу кадрового забезпечення ДЮІ, майстер спорту України Євген Душкевич. В умовах дуже сильної конкуренції він виборов почесне п’яте місце і за чудовий виступ отримав від організаторів змагань фірмову футболку.

Наступного дня викладач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін ДЮІ, майстер спорту України з гирьового спорту, заслужений тренер України Артур Сасік у складі збірної команди Донецької області разом з Сергієм Четверіковим та Дмитром Клименковим стали віце-чемпіонами змагань (на фото праворуч). Наші спортсмени показали один із найкращих особистих результатів серед усіх учасників – 66 поштовхів гир вагою 24 кг за 3 хвилини. Окрім цього, Артур Сасік виконував дуже великий об’єм організаторської та керівної роботи в якості головного секретаря змагань.

У завершальному виді програми – силовому жонглюванні – все ж таки зумів вибороти свою нагороду Євген Душкевич. У складі збірної команди Донецької області разом з майстром спорту України Олексієм Шабельником з Волновахи вони завоювали «бронзу». Проявивши високу спортивну майстерність, наші гирьовики випередили на останніх секундах дуже сильну команду Дніпропетровської області, поступившись лише визнаним лідерам даної дисципліни – збірним Кіровоградщини та Львівщини.

Ще дві нагороди у особистій першості Донецькій області принесли Євген Нескреба та Сергій Четверіков – «золото» та «бронзу» відповідно.

У командній першості завдяки вдалому виступу чоловіків збірна нашого регіону йшла на другому місці, і лише відсутність в команді трьох спортсменок у жіночій програмі не дозволила їй потрапити до призової трійки, відкинувши на п’яте підсумкове місце.

Таким чином, гирьовики Донеччини завершили сезон на мажорній ноті. Спортсмени Донецького юридичного інституту МВС України обіцяють в новому 2016 році примножити свої досягнення, здобувати нові перемоги та прославляти свій рідний край на всеукраїнській та міжнародній арені.

 

Більше фотографій зі змагань – на сторінках управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в соціальних мережах Вконтакте і Facebook.

 
17.12.2015

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах