Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку відбулась громадська колегія оперативного вирішення актуальних питань розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області

13 червня в режимі відеоконференції пройшла громадська колегія оперативного вирішення актуальних питань розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області. Головував на ній начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Віктор Кірбаба.

Головним питанням на колегії була робота Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» у 2012 році. Звітуючи про обсяги виконаних робіт за минулий рік, начальник Донецького регіонального центру «Інваспорт» Оксана Чернікова відзначила, що головною проблемою для інвалідів, які бажають займатися фізичною культурою та спортом, на сьогоднішній день є недостатній рівень обладнання спортивних споруд елементами доступності. Про заходи щодо фізкультурно-спортивної роботи з інвалідами на місцях доповіли Володимир Кожушко – виконуючий обов’язки начальника відділу в справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Слов’янської міської ради – та Віталій Тимошенко – начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Харцизької міської ради. З пропозиціями щодо вирішення існуючих питань виступили В’ячеслав Гордєєв – координатор роботи управління з інвалідного спорту, Надія Паламарчук – голова обласної організації інвалідів та Володимир Землянкін – голова громадської ради при облдержадміністрації.

Підводячи підсумок під першим питанням, Віктор Кірбаба наголосив, що задля успішної фізкультурно-спортивної роботи з інвалідами на місцях потрібно в містах та районах області закріпити базові спортивні споруди, при цьому слідкуючи за безбар’єрністю в доступності інфраструктури для занять інвалідів.

Другим питанням стало вирішення актуальних питань розвитку фізичної культури і спорту об’єднаною федерацією боксу Донецької області. Президент федерації боксу Донецької області Дмитро Єлісєєв визначив напрацювання і проблеми, які існують в розвитку цього виду спорту в нашому регіоні.

Останні питання порядку денного стосувалися рекомендацій управління в організації та проведення в містах та районах області «тижня спорту» – таким за соціальними ініціативами Президента України Віктора Януковича визначений період з 17 по 23 червня – та Олімпійського дня, який в цьому році буде присвячений І російським Олімпійським Іграм у Києві, 100-річчю Олімпійського руху в Україні.

Проведення наступного засідання громадської колегії заплановане на 11 липня.

 
13.06.2013

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах