Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Маріуполь готовий прийняти автогонщиків з України, Росії та Казахстану

12 червня в будівлі Донецької обласної державної адміністрації відбулася прес-конференція, присвячена підготовці до проведення Міжнародного ралі «Маріуполь» – другого етапу Відкритого Чемпіонату України з ралі, яке також є другим етапом Кубка України з ралі і другим етапом Кубка Приазов’я з ралі.

У прес-конференції взяли участь: заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Тамара Лук’янчук, начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Віктор Кірбаба, заступник директора Чемпіонату України з ралі Владислав Бєлінський, офіцер з безпеки Чемпіонату України з ралі Іван Бойченко, координатор ралі «Маріуполь» Ліна Довнич.

Тамара Лук’янчук підкреслила, що організатори змагань, якими виступили Донецька обласна державна адміністрація, Автомобільна федерація України і громадська організація «Автоспорт-Маріуполь», починаючи з березня, провели значну роботу для того, щоб майбутні змагання відбулися на найвищому рівні. Також заступник губернатора зазначила, що автогонка стане гідним початком «тижня спорту», який з ініціативи Президента Віктора Януковича пройде в Україні з 17 по 23 червня.

Віктор Кірбаба зауважив, що завдяки проведенню заходів такого високого рівня, який має Міжнародне ралі «Маріуполь», у Донецькій області створюються передумови для популяризації спорту та здорового способу життя, залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом.

Представники Автомобільної федерації України зі свого боку відзначили високу роль Донецької обласної державної адміністрації в організації проведення змагань. На прес-конференції були висвітлені питання спортивної та культурної програми ралійного свята, основні організаційні та технічні моменти підготовки, а також забезпечення безпеки під час проведення змагань.

Міжнародне ралі «Маріуполь» у цьому році пройде з 14 по 15 червня. У змаганнях братимуть участь спортсмени з України, Росії та Казахстану – усього на сьогоднішній день є 50 заявок (якщо всі вони будуть підтверджені, то кількість учасників майбутнього ралі стане рекордним). Загальна довжина маршруту, який цього року буде включати 5 спеціальних ділянок, складе понад 513 км. Найбільш цікавою для учасників ралі стане введена торік спецділянка «Азов», яка на сьогоднішній день є однією з найскладніших ралійних ділянок в Україні, з великою кількістю трамплінів непростої конфігурації.

Довідка:
Чемпіонат України з ралі – ралійна серія, організатором якої виступає Комітет ралі, що входить до складу Автомобільної федерації України (ФАУ). Ці змагання проводяться в Україні з 1994 р. і включають кілька видовищних етапів. Етапи проходять у різних за своїми природними умовами регіонах – на Прикарпатті та Буковині, у Карпатах, Криму та Приазов’ї. Міста, що з року в рік традиційно приймають ралі, – це Херсон, Львів, Чернівці, Маріуполь, Ялта.

Ралійна історія Маріуполя бере початок з часів Радянського Союзу – до кінця 1980-х у тутешніх степах проводилося ралі «Приазов’я», участь у якому брали найсильніші гонщики країни. Відновилися змагання в 2007 р., коли поблизу Маріуполя вперше пройшов один з етапів національної гоночної серії з міні-ралі «Кубок Лиманів». Уже в наступному, 2008 р. тут вперше був проведений один з етапів Чемпіонату України з ралі. На відзначення 230-річчя міста він отримав назву ралі «Маріуполь».

 
12.06.2013

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах