Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Помер Василь Ліщинський – перший чемпіон незалежної України на Паралімпійських іграх

Управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації повідомляє про трагічну подію – 29 листопада, на 52 році життя, помер Василь Вікторович Ліщинський – легенда української паралімпійської легкої атлетики.

Василь Ліщинський був володарем першої золотої паралімпійської медалі незалежної України, завойованої на перших для української держави Паралімпійських іграх 1996 року – власне 24 серпня у День Незалежності України.

Першопроходець української паралімпійської легкої атлетики починав заняття спортом в Донецькому обласному центрі «Інваспорт», пізніше представляв Київський обласний центр «Інваспорт».

Учасник ХІ Паралімпійських ігор (2000 рік, м. Сідней), учасник ХІІ літніх Паралімпійських ігор 2004 року (м. Афіни). На ХІІ Паралімпійських іграх 2008 року був чемпіоном у метанні диску (встановив світовий рекорд), бронзовим призером у штовханні ядра. На ХІІІ Паралімпійських іграх 2012 року став срібним призером у метанні диску.

Багаторазовий чемпіон та призер чемпіонатів світу та Європи з легкої атлетики. За видатні спортивні досягнення нагороджений державою орденом «За заслуги» III ступеня у 2008 року та «За заслуги» II ступеня 2012 року.

Управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації висловлює глибокі співчуття рідним та близьким видатного спортсмена.

 
30.11.2015

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах