Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Спортсмени Донеччини стали кращими на командному чемпіонаті України з легкої атлетики

Командний чемпіонат України з легкої атлетики, що відбувся в Кримській Ялті з 5 до 7 червня, зібрав у себе одразу декілька змагань. Крім командного чемпіонату України, донеччани змагались у чемпіонаті України з бігу на 10 000 метрів та чемпіонаті України серед молоді.

Слід відмітити, що до Ялти з’їхалось понад 800 учасників з усіх регіонів України. Не дивовижно, бо на цих змаганнях визначався склад національної збірної команди, що прийме участь у командному чемпіонаті Європи, який відбудеться наприкінці червня у Британському Гейтсхеді.

За підсумками змагань наша команда впевнено перемогла в командному чемпіонаті та лише одним очком поступилася Київській області в змаганнях молодіжних збірних команд. Слід відзначити, що завдяки переможному дублю Сергія Лебідя (Донецьк, ШВСМ) та Олександра Сітковського (Маріуполь, ШВСМ) з кращими результатами сезону та виступу Єгора Жукова (Харцизьк, ШВСМ) серед молоді з особистим результатом та нормативом на молодіжний чемпіонат Європи – 29.22,20 – наша команда стала першою в змаганнях з бігу на 10 000 метрів.

Що стосується молоді, то вони поклали до кошику команди п’ять нагород вищого ґатунку: 4 срібних та 5 бронзових. Переможцями стали Ксенія Черткошвілі (Донецьк, ШВСМ) у стрибках з жердиною – 4 м 20 см, Ганна Александрова (Краматорськ, ДВУОР-ШВСМ) у потрійному стрибку – 13 м 46 м, Тетяна Юр’єва (Горлівка, ДВУОР-ШВСМ) у метанні диску – 55 м 83 см, Юлія Кутах (Макіївка, ШВСМ-ДВУОР) з бігу на 3000 м – 9.37,44 (до слову, вона також була другою у фіналі бігу на 1500 м – 4.16,63, що відповідає кваліфікаційному нормативу на молодіжний чемпіонат Європи), також кращою як на дорослому, так і на молодіжному чемпіонатах стала Ольга Ляхова з бігу на 800 м – 2.00,79.

Крім вищевказаних спортсменів, вибороли вищі нагороди Катерина Козлова (Донецьк, ШВСМ) – стрибок з жердиною, Наталя Семенова (Горлівка, ШВСМ) – метання диску – 60 м 02 см, Аліна Логвиненко (Артемівськ, ШВСМИ-ДВУОР) – біг 400 м – 52,54, Марія Рємєнь (Макіївка, ШВСМ) з кращим результатом у Європі з бігу на 100 м – 11,06, на дистанції 200 м серед жінок з наявним відривом та особистим досягненням фінішувала Вікторія П’ятаченко – 22,68. Також завойовано 6 других та 6 третіх місць.

На жаль, у стрибках з жердиною серед чоловіків наші лідери – Максим Мазурик та Тимур Скорих – продемонстрували невдалі спроби на початкових висотах.

До Катерини Козлової, Наталі Семенової, Аліни Логвиненко, Дарини Приступи, Марії Рємєнь, Вікторії П’ятаченко, Ольги Ляхової, що вибороли місця в команді для участі на чемпіонаті Європи в Гейтсхеді, приєднається і Ольга Саладуха (потрійний стрибок), яка веде підготовку за індивідуальним планом.

 
10.06.2013

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах