Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


За 100 днів стартують Другі зимові Юнацькі Олімпійські ігри

4 листопада шанувальники спорту у всьому світі відзначають 100 днів до старту II зимових Юнацьких Олімпійських ігор (ЮОІ), які з 12 по 21 лютого прийматиме Ліллехаммер.

Вже вдруге у своїй історії це норвезьке місто стає Олімпійською столицею. Рівно 22 роки тому, у 1994-у, тут запалав вогонь XVII зимових Ігор. На перших для незалежної України Олімпійських іграх наші спортсмени зуміли вибороти дві нагороди – «золото» у фігурному катанні Оксани Баюл та «бронзу» у біатлоні Валентини Цербе.

Тепер настав час юних олімпійців проявити себе на найважливіших стартах чотирьохріччя.

Вже за 100 днів до Ліллехаммера завітають найкращі атлети з 70-ти країн світу віком від 15 до 18 років, які розіграють 70 комплектів нагород в 15-ти традиційних зимових дисциплінах. Окрім них, вперше до змагальної програми будуть включені і абсолютно нові, які дебютують під час Юнацьких Олімпійських ігор-2016. А саме: гонки на монобобах; змішана естафета в біатлоні, у якій кожну країну представлятимуть 1 дівчина і 1 юнак; змагання зі слоупстайлу (фрістайл); змагання з сноубордкросу (сноуборд). У змаганнях з хокею медалі розіграють не тільки серед команд, але й в індивідуальній майстерності (точність і сила кидків, швидкість катання, мистецтво ведення шайби й інші елементи гри). Нововведенням спортивної програми Ігор стануть і командні змагання в комбінованих видах спорту.

Турнір носитиме не лише змагальний характер, а й включатиме у себе навчальну, пізнавальну та культурно-освітню складову. У вільний від стартів час, спортсмени у Ліллехаммері зможуть відвідувати різноманітні семінари, майстер-класи з уславленими й титулованими олімпійцями, екскурсії, заняття з тімбілдінгу, які спрямовані на спілкування, налагодження контактів і підвищення рівня знань про історію та культуру інших країн. Підніматимуться й актуальні теми, зокрема: майбутньої кар’єри, здорового способу життя, боротьби з допінгом, профілактики травматизму і життя після спорту та як перемагати не лише на турнірах, але й в житті.

Ще одним важливим проектом, який Міжнародний Олімпійський Комітет вже вчетверте (починаючи з I ЮОІ-2010) успішно реалізовує під час Юнацької Олімпіади, є «Молоді посли». Головна їх місія – познайомити молодь своїх країн з Іграми, популяризувати спорт й олімпійські цінності та власним прикладом надихати атлетів на нові перемоги.

Молодим послом на II зимових ЮОІ 2016 року в Ліллехаммері від України стала майстер спорту міжнародного класу, фіналіст Олімпійських ігор в Пекіні, призер Всесвітньої Універсіади з художньої гімнастики Віра Передерій.

Наразі у спортсменів проходить ліцензійний відбір, який триватиме до 10 січня 2016 року, але вже зараз відповідно до міжнародної кваліфікаційної системи з видів спорту наші атлети вибороли право на участь у ЮОІ у біатлоні (2 дівчини та 2 юнака), лижному двоборстві (1 юнак) та фігурному катанні (1 юнак, 1 дівчина, 1 спортивна пара та 2 танцювальні пари).

Планується, що українці візьмуть участь у 10 видах спорту, таких як: біатлон, лижні гонки, санний спорт, гірськолижний спорт, лижне двоборство, стрибки на лижах з трампліна, скелетон, сноубординг, фігурне катання, шорт-трек.

Додамо, що на I Юнацьких Олімпійських іграх, які пройшли у 2012 році в Інсбруку (Австрія), українські спортсмени вибороли 3 срібні медалі – дві у фігурному катанні і одну у шорт-треку.

 

За інформацією Національного олімпійського комітету України

 
04.11.2015

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах