Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку пройшов традиційний турнір зі швидкісного бадмінтону

Два роки тому за сприяння начальника управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Віктора Кірбаби та директора Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Олексія Найденко в Донецькій області почався розвиток нового виду спорту – швидкісного бадмінтону.

Перший майданчик для гри в швидкісний бадмінтон з’явився в Донецькому державному інституті здоров’я, фізичного виховання і спорту. Знадобилося трохи білої фарби і валик для розмітки квадратів 5,5 х 5,5 метра на відстані 12,8 метра один від одного. І, звичайно, вмілі руки! У лічені дні були готові три корту. Вже 24 вересня 2011 р. на цих кортах відбувся перший в історії Донбасу турнір зі швидкісного бадмінтону. Переміг Володимир Пивоваров з Горлівки.

6 червня в інституті фізкультури заступник директора з організаційно-виховної роботи Дмитро Чернишов, спортивний клуб «Ракетка і волан» і Донецький обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» провели черговий турнір, у якому грали ті, хто зовсім нещодавно взяв ракетку в руки. Були сенсації: два наймолодших учасника турніру Іван Жендістов та Микола Ткачук пройшли до півфіналу, але там програли старшим за віком і більш витривалим. У фіналі Руслан Борисов переміг Олександра Кішинца у впертій боротьбі 6:8; 8:3; 10:8.

Спортсмени ще раз підтвердили, що швидкісний бадмінтон швидкий тричі: у навчанні, у грі і в оволодінні навичками до матчевого рівня. Наступна мета – чемпіонат України, який відбудеться в Ужгороді 27 липня.

 
10.06.2013

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах