Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Краматорську відбулося спортивне свято Всеукраїнський олімпійський урок

12 вересня в Краматорську в парку культури та відпочинку «Ювілейний» відбулося велике спортивне свято Всеукраїнський олімпійський урок.

Захід розпочався з легкоатлетичного пробігу, маршрут якого проходив від площі Леніна до центрального входу в парк «Ювілейний».

Розминку для учасників пробігу провела майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики, переможниця і бронзова призерка чемпіонатів Європи в естафеті 4х400 м Аліна Логвиненко. Окрім неї, колону бігунів очолили заступник голови Донецької облдержадміністрації Віктор Андрусів, начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, а також інші провідні спортсмени регіону: Наталія Тобіас, Олександр Малосілов, Дарина Приступа, Юрій Сухоруков. Приєднатись до забігу міг кожен бажаючий, а загальна кількість його учасників склала більше 500 осіб.

Після фінішу легкоатлетичного пробігу в парку «Ювілейний» відбулася урочиста церемонія Олімпійського уроку. Почесні гості привітали присутніх із Днем фізичної культури та спорту України.

«По-перше, усі знають, що спорт – це здоров’я. Думаю, кожен, хто з нами пробігся сьогодні, це дуже відчув по собі. По-друге, спорт – це красиво. Подивіться, які в нас красиві чемпіони. Спортсмени – це красиві люди, і хочеться бути схожими на них. І третє, що найважливіше, спорт – це мир. Той, хто займається спортом, ніколи не братиметься за зброю. Тому що людина, яка ходить у спортивний зал на 2-3 години, отримує спокій і відчуває внутрішню енергію», - зазначив Віктор Андрусів.

«День фізичної культури та спорту – це всенародне свято, свято для всіх любителів спорту. Усі ми сьогодні є безпосередніми учасниками цього торжества. Професійні працівники галузі, тренери, учителі фізкультури, функціонери спорту, ви робите велику справу – закладаєте основу здорової нації, виховуєте сильних людей. Люди, які займаються спортом, є більш успішними в житті. Я вірю, що сьогодні кожен з вас мав нагоду переконатися в перевагах спорту, ведення здорового способу життя», - сказав Володимир Мицик.

За дорученням Національного олімпійського комітету України майстер спорту міжнародного класу із сучасного п’ятиборства, чемпіонка Європи і переможниця чемпіонату світу серед юніорів Анастасія Спас вручила Віктору Андрусіву комплект офіційної форми збірної команди України на Перших Європейських іграх 2015 року.

 

Спортсменки з водного поло Донеччини Римма Стрижак, Анастасія Воробйова, Дар’я Борисова та Олександра Баршацька отримали від Володимира Мицика посвідчення майстрів спорту України.

У рамках Всеукраїнського олімпійського уроку біля 300 юних спортсмени провели показові виступи з ряду видів спорту: греко-римської боротьби, вільної боротьби, дзюдо, айкідо, кікбоксингу, боксу, важкої атлетики, велоспорту, спортивних танців, футболу, легкоатлетичних естафет. Окрім цього, 34 команди загальноосвітніх шкіл Краматорська змагалися в турнірі зі стрітболу, який проводився в чотирьох вікових категоріях. У святі також взяли участь юні фігуристи та хокеїсти ДЮСШ ХК «Донбас».

 
 
 

Усі учасники показових виступів отримали сувенірну продукцію від Національного олімпійського комітету України.

 
13.09.2015

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах