Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Пауерліфтери Донеччини завойовують медалі на чемпіонаті світу серед дівчат, юнаків та юніорів

З 31 серпня по 6 вересня в столиці Чехії Празі проходить чемпіонат світу з пауерліфтингу (екіпірувальний дивізіон) серед дівчат, юнаків та юніорів.

У складі збірної команди України Донецьку область представляють спортсмени з Дружківки, Краматорська та Маріуполя.

У другий день чемпіонату срібним призером у сумі триборства стала Дар’я Лазебна з Дружківки (ДЮСШ міськвиконкому СК «Алекс-жим», тренер – Сергій Федоренко). Дебютантка змагань подібного рівня, Дар’я за підсумками виступу у ваговій категорії 52 кг серед дівчат показала результат 377,5 кг. При цьому в присіданні наша спортсменка була першою (147,5 кг), у жимі – другою (95 кг), а в тязі – третьою (135 кг). Таким чином, Дар’я вперше виконала норматив майстра спорту.

У ваговій категорії до 63 кг серед дівчат Маріуполь представляла Руслана Краснова (ДЮСШ «Атлетик», СК «Геркулес», тренери – Олег Краснов і Степан Ніколюкін). Наша спортсменка посіла 4 місце в сумі триборства з результатом 385 кг. У присіданні вона була п'ятою (155 кг), у жимі – третьою (90 кг), у тязі – п'ятою (140 кг).

У третій день змагань виступали два представники нашого регіону серед юнаків. Першим на поміст вийшов Руслан Рузімурадов з Дружківки (ДЮСШ міськвиконкому СК «Алекс-жим», тренер – Сергій Федоренко). Виступаючи у ваговій категорії 66 кг, Руслан, на превеликий жаль, не впорався в початковому підході з вагою 227,5 кг і отримав нульову оцінку в присіданні та сумі триборства. У жимі лежачи наш спортсмен з результатом 175 кг став чемпіоном світу, а в тязі показав результат 220 кг і посів 3 місце.

У ваговій категорії 74 кг серед юнаків бронзовим призером змагань у сумі триборства став Владислав Чорний (Маріуполь-Бердянськ, тренери – Іван Збандут і Леонід Котенджи). Його результат – 665 кг – дозволив йому вперше виконати норматив майстра спорту. У присіданні Владислав став другим (270 кг), у жимі посів 8 місце (140 кг), а в тязі – 3 місце (255 кг).

 

 
03.09.2015

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах