Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Олег Єфимович: На своєму прикладі знаю, що в ДВУОР ім. С.Бубки створені максимально комфортні умови

Серед тих, хто 1 вересня завітав на свято першого дзвоника в Донецькому вищому училищі олімпійського резерву імені Сергія Бубки, був і ряд видатних спортсменів Донеччини – випускників цього навчального закладу.

Олег Єфимович провчився в училищі 4 роки – з 1996-го по 2000-й. Сьогодні він – діючий професійний боксер у напівлегкій вазі, провів 28 поєдинків, з яких 26 завершив перемогою. Виступає за українську промоутерську компанію «Union Boxing Promotion». Останній бій провів 17 липня поточного року в Києві проти боксера з Фінляндії Туомо Еронена, за його підсумками завоювавши титул континентального чемпіона за версією WBA.

- Головне, що знайшлася можливість відкрити це училище. Якщо все заплановане його керівництвом вийде, то від цього спорт у Донецькій області тільки виграє.

Хотілося, щоб у хлопців та дівчат, які займаються спортом, був шанс покращити свої результати, показники. А в цьому училищі якраз і створені умови для того, щоб учням було максимально комфортно в процесі суміщення тренувань і навчання.

Усе побудовано спеціальним чином. Навчання починається об 11:00, щоб зранку спортсмени мали можливість відвідати тренування. Після уроків вони відпочивають, а увечері мають ще одне тренування. Училище допомагає своїм учням брати участь у різноманітних заходах, фінансуючи виїзди на збори та змагання. Хлопці та дівчата, у свою чергу, захищають честь училища на турнірах різних рівнів.

У цьому спеціалізованому навчальному закладі педагоги беруть до уваги, що їх учнями є спортсмени. І вони з порозумінням ставляться до такої ситуації, наприклад, коли ті їдуть на збір, який триває місяць, а потім після повернення наздоганяють програму. Для цього влаштовуються додаткові заняття з учителем. Коли я був учнем, то мені також десь допомагали навчатися. Тут усе залежить від спортсмена – було б бажання, і йому підуть назустріч.

 
 
02.09.2015

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах