Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Ольга Ляхова: «Приємно, що встановила особистий рекорд саме на чемпіонаті світу»

27 серпня, у шостий день чемпіонату світу з легкої атлетики, який проходить у столиці Китаю Пекіні, відбулися півфінальні забіги на 800 м, де Донецьку область представляла Ольга Ляхова.

Наша спортсменка встановила на дистанції новий особистий рекорд – 1 хвилина 58,94 секунди, проте цього, на жаль, не вистачило, щоб увійти до фінальної топ-вісімки.

Свій виступ у півфінальному забігу Ольга Ляхова прокоментувала прес-службі Федерації легкої атлетики України.

- Особистий рекорд в півфіналі чемпіонату світу – це круто!

- Це, звичайно, добре, але дуже хотілося вийти до фіналу. Я взагалі вважала, що вибігаючи з хвилини 59-ти секунд на сто відсотків можна пробитися, але не вистачило. Там невелика похибка у мене була, хотіла вийти, але мені завадили. І потім зовсім не багато не встигла наздогнати на фініші. Важкувато було.

- Ви там трошки поштовхалися на дистанції…

- Це звичайна справа. Це – 800 метрів, якщо хочеш зайняти гарну позицію, роби що хочеш, аби не дискваліфікували. Біг на межі фолу.

- Певно, все одно цей чемпіонат світу можете занести собі в актив.

- Так, особистий рекорд – це успіх, я дуже задоволена. Давно хотіла вибігти з хвилини 59, і рада, що це вдалося зробити саме на чемпіонаті світу, а не, скажімо, на чемпіонаті області. Це дуже престижно. Сподіваюся, що на Олімпійських іграх мені вдасться вийти до фіналу і боротися за нагороди. Вже зробили невеликий крок до цього – результат наблизився до такого рівня, що можна буде боротися. Хочу також Наташу Лупу поздоровити з виходом до фіналу – вона молодець, я за неї вболівала.

- Звідки такі великі швидкості у півфіналі?

- Тому що кожен хоче вийти до фіналу, і тут є два місця, які добираються за часом. І усі хотіли добратися, якщо не потрапляли у двійку кращих у забігу. Окрім цього, це – передолімпійський рік, усі починають показувати себе. Хто трошки відсиджувався, усі починають виходити. В олімпійський сезон буде взагалі дуже спекотно!

 
За інформацією Федерації легкої атлетики України
 
27.08.2015

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах