Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов із робочим візитом відвідав Артемівськ

13 липня під час робочого візиту до Донецької області Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов відвідав спортивні об’єкти Артемівська. Він побував на спортивному майданчику за місцем проживання «Ювілейний» і стадіоні «Металург». Реконструйований у 2012 році, сьогодні стадіон є єдиним серед працюючих на території Донецької області (підконтрольній українській владі) спортивних об’єктів, який має статус бази олімпійської і паралімпійської підготовки.

Ігор Жданов висловив слова подяки обласній та міській владі за внесок у розвиток українського спорту.

«Однією із цілей поїздки до Донеччини для мене була ціль довести, що Донецький регіон – це частина України, і Міністерство молоді та спорту України цінує і шанує його спортсменів. Ми будемо підтримувати Донеччину, так як і інші області України», - зазначив Ігор Жданов. Міністр подякував спортивній громадськості Донецької області за медалі, які збірній України принесли вихованці регіону на І Європейських Іграх – зокрема, Аліна Махиня, Олег Верняєв, Ігор Радівілов, Яків Хаммо.

Після відвідання спортивної бази Артемівська Ігор Жданов провів зустріч зі спортивним активом Донецької області. У заході взяли участь т.в.о. заступника голови Донецької облдержадміністрації Віктор Андрусів, заступник Артемівського міського голови Тетяна Куліш, начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, голова комітету по фізичній культурі і спорту Артемівської міської ради Віктор Лис, керівники обласних спортивних організацій, представники спортивної спільноти регіону.

Ігор Жданов поділився зі спортивною громадськістю Донеччини останніми напрацюваннями в роботі Міністерства молоді та спорту України та відповів на питання щодо реформування галузі. «Головне для нас – це дотримання принципу «не нашкодити». Ми повинні зберегти краще з того, що вже є, і впровадити те нове, чого нам не вистачає. А найкраще зробити це ми можемо, якщо у будь-якій реформі будемо спиратися на обґрунтовану думку всіх фахівців з конкретного питання», - сказав Міністр.

 

Начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик розповів про основні досягнення роботи спортивної сфери регіону в поточному році, окреслив проблемні питання та запропонував шляхи їх вирішення, у тому числі на рівні Міністерства молоді та спорту України.

Під час зустрічі було розглянуто низку важливих питань, зокрема, щодо забезпечення фінансування підготовки спортсменів до змагань, розвитку дитячо-юнацького та масового спорту, оновлення інвентарю та спортивного знаряддя в школах, складення рейтингу за формою звітності № 2-ФК, необхідності консолідованого заліку для спортсменів Донеччини.

Особливу роль спорту як чиннику поширення позитивного настрою серед населення регіону підкреслив заступник голови Донецької облдержадміністрації Віктор Андрусів. «Війну, яка прийшла в Донецьку область, великою мірою можна виграти позитивом, який буде тут, на території, підконтрольній українській владі. Чим більш щасливіші люди тут, тим швидше буде бажання повернутися людям з окупованої території. Спорт несе символічне значення: коли проводяться спортивні заходи, люди займаються спортом, це означає, що у них є щасливе життя, вони розвиваються», - зазначив він.

Учасники зустрічі домовилися про посилення плідного співробітництва з метою примноження спортивних здобутків Донеччини та України.

 
13.07.2015

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах