Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Велосипедисти Донеччини здобули 8 медалей чемпіонату України на шосе в Богуславі

З 24 по 29 червня в Богуславі Київської області пройшов основний чемпіонат України з велоспорту на шосе з олімпійських дисциплін серед жінок, чоловіків, юніорів, юніорок, юнаків та дівчат – відбіркові змагання на Європейські юнацькі ігри-2015, чемпіонат Європи до 23 років серед чоловіків та юніорів, юніорок з велоспорту на шосе, та чемпіонат світу серед еліти.

У змаганнях взяли участь 305 спортсменів з 25-ти команд. Донецька область заявила 20 чоловік (1 жінка, 10 чоловіків, 2 юніори, 2 юніорки, 3 юнаків, 2 дівчат). У підсумку, в їх активі опинилося 8 медалей: 1 золота, 3 срібні та 4 бронзові.

У перший день змагань серед юнаків у індивідуальній гонці 16 км на час переміг вихованець ОСДЮСШОР з велоспорту Данило Нікулін (тренер – Валерій Красов). Результат 23 хв. 15 сек. принесли нашому спортсмену першу путівку на Європейські юнацькі ігри 2015 року.

Срібні нагороди здобули:

- серед юніорок в індивідуальній гонці 16 км на час – Анастасія Зубко – 26 хв. 36 сек. (СК ІСД, тренери С.Чуть - М.Мирза);
- серед чоловіків до 23 років в гонці 36 км на час – Володимир Джус (ОКДЮСШ Колос- ШВСМ-СК ІСД, тренери Б.Міньковський Д. - М.Мирза);
- серед чоловіків до 23 років у груповій гонці на 170 км – Ілля Клєпіков (ОСДЮСШОР-СК ІСД-ШВСМ, тренери Л.Сауткіна - М.Мирза).

Володарями бронзових медалей стали:

- у індивідуальній гонці 16 км на час серед дівчат – Єлизавета Арчибасова – 27 хв. 46 сек. (СК ІСД, тренер О.Бережний);
- серед чоловіків до 23 років в індивідуальній гонці  36 км на час – Марк Падун (Донецька-Київська обл., ШВСМ, тренери С.Новицький - С.Чмирук).
- у груповій гонці на 170 км серед чоловіків до 23 років – Ринат Малєєв (СК ІСД-ШВСМ, тренери О.Ломакін - Є.Новіков).
- серед юніорок у груповій гонці на 100 км – Анжеліка Тетерич (СК ІСД-ШВСМ, тренери С.Чуть - М.Мирза).

До складу команди України, яка візьме участь у чемпіонаті Європи з велоспорту на шосе 2015 року, включили 4 спортсменів Донецької області до 23 років – Володимира Джуса, Іллю Клєпікова, Рината Малєєва, Рината Удода та 2 юніорок – Анастасію Зубко і Анжеліку Тетерич.

До числа кандидатів на участь у юнацьких Європейських іграх 2015 року з велоспорту на шосе включили Єлизавету Арчибасову та Артура Борисенка. Відбір на спортивний форум їм доведеться пройти на змаганнях чемпіонату України в багатоденній гонці, який відбудеться в Хмельницькому з 1 по 6 липня.

 
29.06.2015

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах