Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Віце-прем’єр-міністр відвідав РСК «Олімпійський»

21 травня в рамках робочої поїздки на Донеччину Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко відвідав РСК «Олімпійський», де проводяться завершальні роботи щодо його реконструкції.

Відповідаючи на питання журналістів про свої враження від побаченого, Костянтин Грищенко сказав: «У цілому, я задоволений тим, як ведеться підготовка стадіону до Чемпіонату. Думаю, що Донецьк по праву може стати європейською спортивною столицею».

Стадіон РСК «Олімпійський» визначено як основний для проведення чемпіонату світу з легкої атлетики серед юнаків. Планується, що під час світової першості, яка триватиме з 10 по 14 липня, столицю Донбасу відвідають близько двох тисяч спортсменів зі 190 країн, а також велика кількість офіційних осіб і представників міжнародних ЗМІ.

Головною репетицією напередодні легкоатлетичного форуму стане проведення командного чемпіонату України з легкої атлетики серед юнаків та міжнародної матчевої зустрічі з легкої атлетики Україна  Білорусь – Туреччина, які відбуватимуться на оновленому РСК «Олімпійський» з 25 до 27 травня.

Наразі готовність стадіону до чемпіонату світу з легкої атлетики серед юнаків складає 99%, на його території проводяться завершальні ремонтні роботи.

Нагадаємо, даний спорткомплекс було введено в дію в 1958 році, і після цього він пережив три реконструкції: у 1970, 2003, 2011-2013 роках. Серед легкоатлетичних змагань стадіон приймав чемпіонат Європи з легкої атлетики серед юніорів та Міжнародні матчеві зустрічі СРСР – США та СРСР – НДР у 1977 році. У 1985 році радянський легкоатлет Рудольф Поварніцин встановив тут світовий рекорд зі стрибків у висоту.

 
22.05.2013

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах