Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Володимир Мицик взяв участь у засіданні колегії Міністерства молоді та спорту України

28 травня в Києві відбулося засідання колегії Міністерства молоді та спорту України, на якому були підведені підсумки роботи регіонів за формою звітності № 2-ФК (за 2014 рік).

Участь у засіданні взяв начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик. У своєму виступі він доповів про стан розвитку сфери фізичної культури спорту на Донеччині.

Володимир Мицик зазначив, що підхід до оцінки підсумків роботи Донецької та Луганської областей за 2014 та 2015 роки за тими ж критеріями, що і по Україні, коли для обліку береться вся територія регіону, є некоректним. На сьогоднішній день управління не здійснює повноваження на третині території області, де мешкають 2,2 млн. чоловік. Обласний статистичний звіт за формою № 2-ФК було сформовано без врахування населених пунктів, які не підконтрольні українській владі. Тому Володимир Мицик запропонував внести зміни до проекту рішення: підсумки роботи Донецької області враховувати відповідно до чисельності населення тільки з підконтрольної українській владі території, а не по всьому регіону.

У своїй доповіді Володимир Мицик окреслив сьогоднішній стан розвитку спортивної сфери в регіоні. Так, він зазначив, що всі 15 обласних організацій, підпорядкованих управлінню, та 5 організацій, що знаходяться на фінансовій підтримці, пройшли процедуру зміни місцезнаходження (внесено зміни до діючих Статутів, Положень) та підготовку відповідних документів до банківських установ, казначейської служби, тощо. Діяльність всіх обласних організацій здійснюється на території області, на якій органи державної влади здійснюють свої повноваження у повному обсязі.

Станом на 01.01.2015 року в Донецькій області на підконтрольній українській владі території працює 60 (сьогодні - 56) дитячо-юнацьких спортивних шкіл, у тому числі 8 спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву.

Незважаючи на війну, втрату ключових спортивних баз для підготовки членів збірних команд, затримку у виплаті заробітної плати тренерам, фахівцям сфери фізичної культури та спорту регіону, фізична культура та спорт у 2014-2015 роках продовжує розвиватись завдяки самовідданій праці спортивних працівників на всіх ланках діяльності.

Протягом 2014 року проведено 347 обласних заходів. Представники області взяли участь у 413 Всеукраїнських та 77 міжнародних заходах. Протягом 2014 року спортсменами з олімпійських видів спорту було встановлено 10 національних рекордів. На чемпіонатах світу, Європи, Кубках світу, Європи з олімпійських видів спорту нашими спортсменами було завойовано 58 медалей, з неолімпійських та спортивно-технічних видів спорту – 81 медаль.

Протягом поточного року вже проведено понад 90 обласних заходів, прийнято участь у 70 Всеукраїнських та 40 міжнародних заходах. Спортсменами Донецької області завойовано 431 медаль різного ґатунку.

Відзначимо, що Донецька область опинилася в числі нагороджених на колегії Міністерства. Наш регіон посів третє місце у Всеукраїнському конкурсі спортивно-масової зарядки «Пліч-о-пліч», який проводився до Дня здоров’я. Почесну нагороду отримав начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

 
28.05.2015

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах