Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Дружківці завершився перший сезон Дитячої хокейної ліги Донбасу

23 травня в Дружківці на Льодовій арені «Альтаїр» пройшли заключні ігри регулярного чемпіонату Дитячої хокейної ліги Донбасу, а також урочиста церемонія нагородження переможців та призерів.

У цей день всі 8 команд-учасниць з Дружківки, Костянтинівки, Краматорська і Слов’янська змагалися між собою на льоду.

Молодший колектив зі Слов’янська, який заздалегідь гарантував собі перше місце у своїй віковій групі, на мажорній ноті завершив свої виступи в чемпіонаті. Впевнена перемога над командою Краматорська дозволила підопічним Матвія Григорюка стати єдиним колективом першого сезону ДХЛ, що не пізнав гіркоти поразки, вигравши 6 матчів з 9-ти, ще 3 поєдинки завершивши внічию.

Краматорськ мол. – Слов’янськ мол. – 3:5 (1:2, 2:3)

У поєдинку старшої вікової групи обидві команди не хотіли завершувати сезон поразкою, тому боротьба на льоду вийшла дуже напруженою. У першому періоді глядачі так і не побачили закинутих шайб. Заключна частина гри також завершилася внічию, проте тут команди розщедрилися відразу на чотири шайби.

Краматорськ ст. – Слов’янськ ст. – 2:2 (0:0, 2:2)

Молодші колективи з Дружківки та Костянтинівки в очному поєдинку з’ясовували, яка з команд стане володарем «бронзи». Продемонструвавши впевнену гру в кожному з періодів, костянтинівські юні хокеїсти взяли верх над дружківськими.

Дружківка мол. – Костянтинівка мол. – 2:5 (1:3, 1:2)

Справжня драма розгорнулася в матчі старшої вікової категорії. Після нічиї краматорчан і слов’янців команда Дружківки отримала шанс зайняти перше місце. Аж до середини третього періоду рахунок був 2:2, однак за такого результату дружківчани все одно залишалися другими, враховуючи кращу різницю забитих і пропущених шайб у краматорчан. За 7 хвилин до закінчення гри команди знову обмінялися голами. Господарі льоду відчули, що «золото» регулярного чемпіонату вже зовсім близько і влаштували справжній фінальний штурм воріт констянтинівського голкіпера. Завдяки своїм бажанню, натиску і спортивній фортуні, старша команда Дружківки змогла закинути дві переможні шайби на останніх хвилинах матчу, піднявшись на перше місце в групі.

Дружківка ст. – Костянтинівка ст. – 5:3 (2:2, 3:1)

За підсумками дебютного сезону турнірні таблиці виглядають наступним чином:

Місце
Молодша вікова категорія (6-8 років)
Очки
1
Слов’янськ
21
2
Краматорськ
14
3
Костянтинівка
10
4
Дружківка
5
 
Місце
Старша вікова категорія (9-11 років)
Очки
1
Дружківка
19
2
Краматорськ
17
3
Слов’янськ
10
4
Костянтинівка
6

Нагадаємо, що перші ігри цих змагань пройшли ще 28 лютого. За цей час сотні юних хокеїстів дитячо-юнацької спортивної школи хокейного клубу «Донбас» з Дружківки, Костянтинівки, Краматорська і Слов’янська провели 9 ігрових турів – 36 яскравих матчів, закинули 205 шайб.

Переможці та призери чемпіонату на церемонії нагородження отримали кубки, медалі, грамоти та солодкі подарунки від компанії «КОНТІ». Команди, що посіли четверті місця у своїх підгрупах, також отримали пам’ятні грамоти за участь та солодкі призи.

Оргкомітетом змагань були визначені кращі бомбардири в двох вікових категоріях:
- молодша категорія: Іван Кучеров (Слов’янськ) – 15 шайб;
- старша категорія: Артем Голубенко (Краматорськ) – 15 шайб.
 
 
За інформацією ХК «Донбас»
 
25.05.2015

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах