Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Аліна Махиня здобула «срібло» на міжнародному турнірі в Мінську

6-7 березня в Мінську (Білорусь) проходив 45-й міжнародний турнір з вільної боротьби на призи триразового олімпійського чемпіона, семиразового чемпіона світу Олександра Медведя.

Срібну медаль у ваговій категорії 69 кг серед жінок у складі збірної команди України завоювала представниця Донецької області Аліна Махиня.

У категорії Аліни виступало 18 спортсменок. На шляху до фіналу Махиня спочатку обіграла Мартіну Куенц з Австрії та Ельміру Сиздикову з Кахахстану. У чвертьфіналі та півфіналі наша спортсменка здолала опір латвійки Лаури Скуджини і співвітчизниці Оксани Ващук. У фінальному поєдинку Аліна поступилася росіянці Даримі Санжеєвій.

Зазначимо, що всього в активі збірної команди України 6 нагород: 1 золота, 2 срібні та 3 бронзові.

Загалом у змаганнях взяли участь понад 350 спортсменів з 28 країн.

Для довідки

Аліна Махиня народилася 3 січня 1991 року. Почала спортивну кар’єру в Дзержинську Донецької області, де її першим тренером був Ігор Білоконь. Вихованка Донецького вищого училища олімпійського резерву імені С.Бубки, вона є неодноразовою переможницею та призеркою чемпіонатів та Кубків України. Чемпіонка світу серед юніорів 2009, 2010 рр., чемпіонка Європи серед юніорів 2010, 2011 рр. Срібна призерка чемпіонату Європи 2011 р. У 2013 р. – переможниця чемпіонатів світу і Європи. У 2014 р. – бронзова призерка чемпіонату Європи.

 
10.03.2015

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах