Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Маріуполі завершився ХIХ-й турнір пам’яті Івана Армяновського

1 березня завершився ХIХ-й турнір пам’яті маріупольського футболіста і тренера Івана Олексійовича Армяновського.

Протягом п’яти тижнів 12 команд, у тому числі найсильніші «Портовик», «Азовсталь» і «Титан», боролися за нагороди на полі зі штучним покриттям стадіону «Азовсталь».

У півфінальних іграх «азовстальці» з рахунком 2:1 взяли гору над «Титаном». «Портовик» впевнено переграв молоду і перспективну команду ПДТУ – 3:0.

У фіналі «Портовик» підтвердив статус найсильнішої команди міста, обігравши з рахунком 3:0 «Азовсталь».

Символічно, що фінал судив Володимир Армяновський, син Івана Олексійовича – у минулому теж футболіст, а нині арбітр.

Під час підведення підсумків голова фан-клубу «Шахтар-Азовсталь» Анатолій Шеретько вручив цінні призи кращим гравцям фіналу. Ними були визнані: автор двох голів Антон Маленко («Портовик») та Євген Таран («Азовсталь»). Футболістів, які відзначилися, заохотили призами ветерани маріупольського футболу Володимир Куденко, Леонід Данилов, а також незмінний організатор усіх 19-ти турнірів, старший тренер команди «U-19» філії Академії ФК «Шахтар» Олексій Якушевський. Свого часу, вони багато років виходили на футбольний газон разом з Іваном Армяновським.

Олексій Якушевський продовжує передавати досвід молодим. Серед його численних вихованців – Сергій Морозов («Шахтар») та Олександр Радченко («Іллічівець» (Маріуполь), «Динамо» (Київ), грав за збірну команду України). Ось і у фіналі ХIХ-го турніру пам’яті Івана Армяновського взяли участь 11 його учнів: десять грали у складі «Азовсталі» і один у складі «Портовика».

 

 
02.03.2015

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах