Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Пауерліфтери Донеччини встановили в Полтаві нові рекорди України

З 24 по 27 лютого в Полтаві проходить чемпіонат України з пауерліфтингу серед чоловіків та жінок.

За підсумками змагань серед чоловіків медалі здобули три спортсмена Донецької області.

Заслужений майстер спорту з Красного Лиману Олексій Рокочий став кращим у ваговій категорії до 120 кг. Три нових рекорди України він встановив у сумі триборства – 1090 кг, у вправах присідання (425 кг) та жим лежачи (302,5 кг).

Друге загальне місце у ваговій категорії до 120 кг посів майстер спорту міжнародного класу з Краматорська Олексій Бичков. Він показав менші, ніж у Рокочего, результати в сумі триборства –  1068 кг, у присіданні – 402,5 кг та в жимі лежачи – 300,5 кг. Проте обійшов партнера по команді у вправі тяга: Бичков підняв 365 кг, а Рокочий – 362,5 кг.

Ще один представник Донеччини, майстер спорту міжнародного класу з Маріуполя Володимир Свистунов посів перше загальне місце у ваговій категорії понад 120 кг. Кращими були його результати в сумі триборства – 1140,5 кг, жимі лежачи – 350 кг, присіданні – 450,5 кг. Окрім цього, у вправі присідання Володимир встановив новий рекорд України.

Пауерліфтинг – силовий вид спорту, суть якого полягає в подоланні ваги максимально важкого обтяження. У якості змагальних дисциплін до нього входять три вправи: присідання зі штангою на верхньому відділі спинних лопаток, жим штанги лежачи на горизонтальній лаві і станова тяга штанги, які в сумі і визначають кваліфікацію спортсмена.

 
27.02.2015

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах