Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Для маріупольських школярів провели спортивно-патріотичний «Козачий фестиваль»

У Маріупольському загальноосвітньому навчальному закладі № 50 була проведена спортивно-патріотична конкурсна програма «Козачий фестиваль».

На заході в ранзі почесних гостей і його співорганізаторів були присутні Верховний отаман і співтовариші військові отамани Південно-східного регіонального козацтва, представники Маріупольського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Дві команди загальноосвітніх шкіл № 50 і № 43 пробували свої сили в запропонованих конкурсах. Дітвора змагалася у швидкості, спритності і вправності в конкурсах «стріла», «перегони на скейтбордах», перевіряли стійкість і відвагу в «захисті фортеці», традиційній козацькій забаві «перетягування канату» і «перегонах з м’ячем», капітани виявили сильнішого в конкурсі «штовхачі».

Після першого ж виду випробувань господарі задали тон азарту і безкомпромісній боротьбі. Максим Дехтяр був швидшим за свого опонента в доставці «листа отаману». У конкурсі «стріла» перемогу школі № 43 приніс Денис Климович. Команди змагалися азартно, глядачам не доводилося нудьгувати. Щоб дати хвилини перепочинку учасникам, у перерві військовий отаман Ігор Чернов продемонстрував майстер-клас у вправі з гирею 24 кг. Потім вболівальники стали свідками «захисту фортеці», де команда в складі Артура Мовчана, Карини Гаргаєвої та Альбіни Корж, відстоявши форпост, зрівнялася за очками із суперниками. У конкурсі «штовхачі» серед капітанів (отаманів) сильнішим був Анатолій Чугунов із ЗОШ № 50. Після «стрибків з місця», де відзначився Олександр Кислухих, і «перетягування канату» журі оголосили рахунок – 36:36. Воістину – бойова нічия на користь учасників як свідоцтво беззастережної перемоги гарного настрою, драйву, здорового способу життя.

Підводячи підсумки фестивалю, почесні гості та організатори вручили його учасникам грамоти та призи від управління з фізичної культури і спорту Маріупольської міської ради.

 

 
20.02.2015

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах