Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Вікторія Туркс та Артем Блошенко взяли участь у чемпіонаті Європи та командному чемпіонаті Європи серед чоловіків і жінок з дзюдо

З 24 по 28 квітня в столиці Угорщини Будапешті пройшов чемпіонат Європи і командний чемпіонат Європи серед чоловіків і жінок з дзюдо.

У змаганнях взяло участь 380 спортсменів з 24 країн. В особистих змаганнях у складі збірної команди України у ваговій категорії до 78 кг виступала Вікторія Туркс (м. Донецьк, ШВСМ, тренери – Сергій Гринь, Анатолій Живанов) і у ваговій категорії до 100 кг – Артем Блошенко (м. Донецьк, ШВСМ, тренер – Петро Кудрявцев).

У ході третього дня чемпіонату Європи Вікторія Туркс пробилася у фінальний блок. Українка завдяки двом «юко» пройшла росіянку Анастасію Дмитрієву. У чвертьфіналі наша спортсменка стійко тримала удар потужної Одрі Чумео. Бронзова призерка Олімпійських ігор та чемпіонка світу провела два кидки на «юко» і «ваза-арі» і вийшла переможницею, а Вікторія отримала право «втішатися». Там Туркс по «шидо» поступилася німкені Луїс Малжан і в підсумку завершила виступи на чемпіонаті Європи на сьомому місці.

По одній перемозі в ході чемпіонату Європи здобули Кеджау Ньябалі (90 кг) та Артем Блошенко (100 кг).

У неділю в Будапешті пройшов командний Чемпіонат Європи з дзюдо. Видовищні змагання «стінка на стінку» принесли чоловічій збірній України черговий комплект нагород. Володарями бронзи командного чемпіонату Європи 2013 року стали Георгій Зантарая та Геворг Геворгян (66 кг), Сергій Дребот (73 кг), Віталій Дудчик і Віталій Попович (81 кг), Кеджау Ньябалі і Станіслав Ретинський (90 кг), Артем Блошенко та Дмитро Лучин (+90 кг), а також наставник чоловічої збірної Віталій Дуброва. Нагадаємо, що в останні п’ять років наша команда стабільно тримається в когорті кращих збірних Старого Світу – у 2011 році українські дзюдоїсти виграли титул чемпіонів Європи, а в усі інші роки завершували турніри з бронзовими медалями.

У Будапешті наші хлопці пройшли команди Австрії (5-0) і Німеччини (3-2), але в півфіналі програли росіянам (0-5) – віце-чемпіонам торішньої європейської командної першості та чинним чемпіонам світу. У поєдинках з господарями угорцями збірна України вийшла переможцем з рахунком 4:1.

 
29.04.2013

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах