Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Краматорський кікбоксер Антон Артюхов став майстром спорту України міжнародного класу

26 січня в Краматорській ДЮСШ № 2 міського управління освіти відбулася знаменна подія.

Уперше за 64-річну історію цієї спортивної школи її вихованцю було присвоєно високе звання майстра спорту міжнародного класу. Своє ім’я до спортивного літопису Краматорська вписав кікбоксер Антон Артюхов.

Наказом Міністерства молоді та спорту України № 4322 від 31 грудня 2014 року Антону було присвоєно спортивне звання майстер спорту України міжнародного класу з кікбоксингу WKA.

У дитячо-юнацькій спортивній школі № 2, що виховала чемпіона, цю подію відзначили в урочистій обстановці.

У присутності спортсменів і тренерів, які працюють в залі спортивної гімнастики, директор спортшколи Юрій Левенець вручив Антону букет квітів, посвідчення і нагрудний знак майстра спорту України міжнародного класу, побажавши йому здоров’я, подальших успіхів у спорті та навчанні.

Він також зазначив, що на чемпіонаті світу з кікбоксингу, який проходив у США в 2012 році, Антон ще в 16-тирічному віці отримав важку травму ноги. Переніс складну операцію. Уже через тиждень, ще пересуваючись на милицях, приступив до тренувань. Проявивши мужність, силу волі і неймовірну працездатність, Антон зміг відновитися, набрати необхідну спортивну форму і, всупереч багатьом прогнозам, повернутися у великий спорт. Уже після перенесеної травми він двічі ставав чемпіоном України і переможцем кубка України, двічі піднімався на найвищу сходинку п’єдесталу пошани на чемпіонатах світу.

Олександр Капустін, тренер із загальнофізичної підготовки Антона, який займається в тому числі і його реабілітацією після травм, також привітав свого підопічного з новим досягненням. Звертаючись до юних спортсменів, він зазначив:

- Брати Сергій і Антон Артюхови завжди будуть прикладом мужності і стійкості, бажання трудитися і добиватися перемог. У п’ятирічному віці кожного з них в нашу спортивну школу, у секцію спортивної гімнастики, привели батьки. Спочатку вони, як і всі ви, були такими ж маленькими дітками, які до пуття нічого не вміють. У кожного з них – по дві руки і дві ноги, і по одній голові. Як і у вас всіх. Сергій став майстром спорту України з боксу, фіналістом чемпіонату Європи та Кубка світу, багаторазовим чемпіоном України. Антон у свої вісімнадцять років – уже майстер спорту України міжнародного класу з кікбоксингу, п’ятиразовий чемпіон світу, одинадцятиразовий чемпіон України. Брати Артюхови – гордість країни, нашої спортивної школи, і кожного з нас. Беріть з них приклад.

Антон Артюхов подякував всіх присутніх за теплі слова і особливо відзначив всіх тих, хто допомагав йому завойовувати медалі, показувати високі результати, заліковувати травми.

А закінчився урочистий захід особистими привітаннями та фото з чемпіоном на пам’ять.

 
За інформацією сайту «Технополис»
 
29.01.2015

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах