Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Слов’янську обговорили навчальну програму «Захист Вітчизни»

27 січня в Слов’янську в загальноосвітній школі № 8 пройшло обговорення навчальної програми «Захист Вітчизни».

На заході були присутні начальник та спеціалісти відділу освіти, начальник відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради, представник добровольчого батальйону «Січ», вчителі предмета «Захист Вітчизни» всіх слов’янських шкіл, викладач Донбаського державного педагогічного університету.

Під час обговорення були окреслені проблеми, які накопичилися при вивченні даної дисципліни. Усі учасники відзначили важливість фізкультури та підготовки майбутніх захисників Батьківщини. Як сказав один з викладачів: «Якщо замість уроку фізкультури проводять заняття танців, які захисники Батьківщини можуть вирости після цього». А для того, щоб поліпшити фізичний стан школярів, неодмінно потрібно збільшувати години фізичного виховання.

Окремо було розглянуто питання матеріальної бази. Наразі ситуація така, що про пристрій автомата доводиться розповідати в кращому випадку по плакату. Деякі викладачі купують макети зброї за свої власні кошти.

Учасники обговорення дійшли єдиного висновку, що рано чи пізно необхідно відновлювати практику навчальних стрільб, використовуючи як пневматичну зброя, так і вогнепальну (малокаліберна). Для цього досі існують спеціалізовані тири.

Начальник відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури і спорту міськради Олександр Міщенко запропонував проводити регулярні змагання, спартакіади з військової підготовки між школами Слов’янська, а також створити зміну з військово-патріотичним ухилом на базі дитячого оздоровчого табору «Лісова казка».

Політрук батальйону «Січ» Василь Вовкунович звернув увагу всіх присутніх, що не менш важливим і значущим є виховання патріотичного духу серед учнів. Саме відсутність належного виховання призвела до того, що великий відсоток молоді Донбасу пішов воювати проти незалежності України.

Стрільба, сила, швидкість, витривалість і патріотичне виховання – ось головні складові предмета «Захист Вітчизни», - підсумували учасники семінару.

 
28.01.2015

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах