Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку пройшов чемпіонат області з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 1996 року народження та молодше

26-27 квітня в Донецьку на реконструйованому стадіоні СК «Кіровець» пройшли змагання чемпіонату області з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 1996 року народження та молодше.

У змаганнях взяли участь понад 300 учасників з міст та районів області. Окремо було проведено підсумок серед дитячих спортивних шкіл. Учасники змагались у біговій та стрибковій програмах, штовханні ядра, естафетному бігу. Уперше було використане сучасне сертифіковане обладнання виробника провідного спортивного інвентарю – фірми «MONDO».

Перед початком змагань відбулось урочисте відкриття стадіону, на якому були присутні міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін, заступник голови облдержадміністрації Тамара Лук’янчук, голова Донецької міської ради Олександр Лук’янченко, президент федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул, які перерізали символічну червону стрічку.

Донецькій міський голова Олександр Лук’янченко пострілом зі стартового пістолету розпочав перший вид програми чемпіонату – біг на 100 м.

На змаганнях, що були відбором для участі в юнацькому чемпіонаті України, показано низку високих результатів. У короткому спринті перемогли Сергій Мирський з Харцизьку – 11,1 с – та Марина Бондарева з Торезу – 12,6 с. Підтвердив свої наміри на участь у юнацькому чемпіонаті світу Олексій Чиканов (Горлівка, ДВУОР ім. С.Бубки ) – він зробив переможний дубль з бігу на 200 м – 22,6 с – та з бігу на 400 м – 49,1 с. Василь Касьянов з Маріуполя краще за всіх пробіг 1500 м – 4.15,0, представник Дебальцева Олександр Доброльожа з результатом 14,8 с переміг у фінальному забігу на 110 м з/б. Також у бар’єрному бігу на 100 м з особистим рекордом першою фінішувала донеччанка Ольга Зеленська – 14,9 с. Костянтинівська спортсменка Аліна Губанова та Роман Кузьменов з Дебальцева стали переможцями зі стрибків в висоту. Уперше виконала норматив кандидата в майстри спорту в стрибках із жердиною Олександра Онацька з Донецька – 3 м 40 см, а серед юнаків переміг Анатолій Мясніков – 4 м 40 см (обидва є вихованцями СДЮШОР № 8 ім. Сергія Бубки). У штовханні ядра серед юнаків кращим став Артур Базі з Донецька.

За підсумками командної боротьби серед міст перемогла команда Харцизька, на другій сходинці опинився колектив з Горлівка, на третій – з Костянтинівки. Серед шкіл кращою стала СДЮШОР № 1 м. Донецьк.

 

 
28.04.2013

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах