Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Маріуполі збирають кошти на допомогу відомому легкоатлету Федору Панкратову

Управління з фізичної культури і спорту Маріупольської міської ради ініціювало акцію допомоги в реабілітації та придбанні протеза майстру спорту СРСР міжнародного класу з легкої атлетики Федору Панкратову.

Федерацією легкої атлетики міста був організований легкоатлетичний турнір, де всі небайдужі внесли посильну фінансову лепту в допомогу землякові.

Першим на маріупольську акцію відгукнувся Національний олімпійський комітет України, і особисто президент Сергій Бубка. Днями Федір Панкратов отримав першу фінансову допомогу.

Панкратов Федір Володимирович – майстер спорту СРСР міжнародного класу, входив до складу збірної Радянського Союзу з легкої атлетики. Неодноразовий чемпіон СРСР у спринтерському бігу. У 1967 році Федір Панкратов пробіг на змаганнях у закритому приміщенні (легкоатлетичному манежі) 60 метрів за 6,4 секунди. Даний результат є рекордом світу, згідно ручному хронометражу (після 1967 на змаганнях стали застосовувати систему фотофінішу).

Учасник фіналу матчевої зустрічі СРСР - США в 1968 році. Чемпіон Спартакіади народів СРСР 1971 року. Закінчив Київський державний інститут фізичної культури. До виходу на пенсію, з 1970 року працював у спортивному клубі «Азовсталь». Зараз проживає в с. Малинівка Володарського району.

Усі, хто бажає допомогти ветерану легкої атлетики, може перерахувати кошти на рахунок Федора Панкратова в «Приватбанку». Номер рахунку - 5168 7420 6038 3530. Додаткову інформацію можна отримати в управлінні з фізичної культури та спорту Маріупольської міської ради: вул. Енгельса, 35а, тел.: (0629) 33-24-38, 47-06-94, електронна адреса: sportkom2009@yandex.ru.

 
22.01.2015

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах