Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Федерація важкої атлетики України найуспішнішою в 2014 році визнала Донецьку область

Федерація важкої атлетики України підвела підсумки 2014 року і визначила кращих важкоатлетів та важкоатлеток, кращих жіночих та чоловічих тренерів та кращу область.

Найуспішнішим серед регіонів країни за результатами виступів важкоатлетів була визнана Донецька область, у активі якої – 8324,5 очок. Друге та третє місце місця посіли Харківська та Херсонська області – 7943,55 та 7444 очок відповідно.

Рейтинг був складений відповідно до кількості очок, які спортсмени набирали на українських та міжнародних змаганнях.

Серед кращих чоловіків-важкоатлетів України краматорчанин Роман Зайцев посів третє місце. На чемпіонаті Європи, який пройшов в квітні в Тель-Авіві (Ізраїль), спортсмен став шостим у ваговій категорії до 105 кг.

Серед жінок на другій сходинці в рейтинговій таблиці розмістилася бронзова призерка Олімпійських ігор-2012 Юлія Каліна з Маріуполя. На чемпіонаті Європи в Тель-Авіві (Ізраїль) Юлія в новій для себе ваговій категорії 63 кг завоювала «бронзу» (на фото). За підсумками чемпіонату світу з важкої атлетики, який проходив у листопаді в Алмати (Казахстан), Каліна виборола ліцензію на Олімпійські ігри-2016. Окрім цього, у минулому році Юлія оновила національний рекорд у вазі до 63 кг у вправі ривок – 111 кг.

Також до топ-20 кращих важкоатлеток України за підсумками 2014 року увійшли представниці Донеччини Олена Коханенко та Альона Шевкопляс, які посіли в рейтингу 8-му та 11-ту сходинки відповідно.

Олена Коханенко, яка виступає у ваговій категорії 63 кг, на чемпіонаті світу з важкої атлетики серед юніорів до 20 років (Казань, Російська Федерація) стала восьмою, а на юніорському чемпіонаті Європи (Лімасол, Кіпр) здобула «бронзу».

Альона Шевкопляс в минулому році стала бронзовою призеркою чемпіонату Європи серед кадетів до 17 років (Цеханув, Польща) та п’ятою на чемпіонаті Європи серед юніорів до 20 років (Лімасол, Кіпр).

До двадцяток успішних наставників 2014 року також потрапили тренерські кадри з Донецької області: Віктор Романчук, Віктор Кузнецов (серед чоловічих тренерів), Анатолій Каліна, Віктор Романчук, Володимир Худін, Едуард Нафанець (серед жіночих тренерів).

 
16.01.2015

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах