Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Дзюдоїсти Донеччини – серед кращих в Україні

Федерація дзюдо України традиційно підбиває підсумки року та складає рейтинг кращих українських спортсменів і тренерів за минулий рік. Національний рейтинг формується на основі результатів, продемонстрованих дзюдоїстами протягом року на міжнародних та внутрішніх змаганнях.

За підсумками 2014 року в топ-10 кращих дзюдоїстів України серед чоловіків увійшли два представники Донецької області: на другому і третьому рядках розташувалися відповідно Артем Блошенко, який виступає у ваговій категорії 100 кг, і Яків Хаммо, який виступає в категорії понад 100 кг. Також Яків очолив список кращих дзюдоїстів-юніорів до 21 року.

Серед заслуг минулого року в Артема Блошенка – «бронза» на Континентальному кубку з дзюдо в Мадриді (Іспанія), «золото» на міжнародному турнірі «Гран-Прі» у Тбілісі (Грузія), «бронза» на міжнародному турнірі серії «Великий шолом» у Токіо (Японія).

Яків Хаммо в 2014 році став чемпіоном Європи серед юніорів до 21 року та срібним призером командного чемпіонату Європи до 21 року (Бухарест, Румунія), переможцем Кубку Європи в словенському місті Целе, переможцем Кубку Європи серед юніорів до 21 року (Пакш, Угорщина), а також бронзовим призером чемпіонату світу з дзюдо серед юніорів до 21 року (Маямі, США).

Серед жінок четверту позицію в національному рейтингу посіла ще одна представниця Донеччини Вікторія Туркс, яка виступає в категорії 78 кг. На міжнародних турнірах серії «Гран-Прі» вона здобула срібну медаль у Тбілісі (Грузія), бронзові нагороди в Рієці (Хорватія) та Астані (Казахстан), а також «срібло» на міжнародному турнірі серії «Великий шолом» у Абу-Дабі (ОАЕ).

Також зайнявши четверту сходинку, до п’ятірки кращих дзюдоїсток-юніорок до 21 року увійшла наша дзюдоїстка Яна Шевченко, яка виступає у ваговій категорії 63 кг.

Окрім спортсменів Донеччини, чергове визнання від Федерації дзюдо України отримали тренерські кадри регіону. За підсумками 2014 року до десятки кращих наставників України з дзюдо увійшли Петро Кудрявцев, Євген Подолякін, Андрій Блошенко (серед чоловічих тренерів) та Сергій Гринь (серед жіночих тренерів).

У рейтингу серед успішних регіонів Донецька область посіла третє місце, поступившись Києву та Запорізькій області.

 
13.01.2015

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах