Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Даниїл Болдирєв – серед переможців національної спортивної премії «Спортивне сузір’я – 2014»

18 грудня в Києві відбулась урочиста церемонія нагородження найкращих спортивних діячів «Спортивне сузір’я України».

Понад 300 найкращих тренерів, переможців та призерів Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських та Всесвітніх ігор, чемпіонатів світу та Європи, рекордсмени планетарних змагань взяли участь у цьому заході.

Учасників церемонії привітав Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов: «Бути присутнім на цьому святі, разом із людьми, які захищають спортивну честь України, надзвичайно важливо для мене. Я хочу вклонитися всім, легендам та новим зіркам спорту. Завдяки вам Україна в ці непрості часи отримує потужний заряд позитиву, коли піднімається український прапор та звучить наш гімн».

Привітання спортивній громаді України також передав голова Верховної Ради Володимир Гройсман, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка. Особисто учасників заходу вітали президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич та президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк.

На урочистій церемонії нагородження спортивна спільнота України відзначила переможців національної спортивної премії «Спортивне сузір’я – 2014».

У номінації «Покликання року» переміг 22-річний скелелаз родом із Донецька, майстер спорту України міжнародного класу Даниїл Болдирєв – чемпіон світу 2014 року, переможець Кубку світу 2014 року, володар світового рекорду швидкості зі скелелазіння (5,60 секунд).

Наставником Даниїла Болдирєва з 8-ми років є Заслужений тренер України Анна Філенко. У 2011 р. Болдирєв уперше в історії українського скелелазіння завоював 2 і 3 місця на чемпіонаті світу, а також став абсолютним чемпіоном світу серед юніорів. У 2012 р. він завоював 2 місце в Кубку світу у Китаї та 1 місце у фіналі Кубка світу в Кореї. У 2013 р. посів 4 місце на IX Всесвітніх іграх (м. Калі, Колумбія), 3 місце на чемпіонаті Європи (Франція).

Пропонуємо передивитись «рекордний» фінальний забіг Даниїла на чемпіонаті світу в іспанському Хіхоні.

Відео взято з каналу «4sportua» на YouTube

Фото - http://xsport.ua/

 
21.12.2014

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах