Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку пройшов обласний турнір з волейболу сидячи

Минулого тижня в спортивному залі Донецького державного інституту здоров’я, фізичного виховання і спорту Національного університету фізичного виховання і спорту України відбувся 2-й обласний турнір з волейболу сидячи.

Перший турнір відбувся в жовтні 2012 року завдяки спільним зусиллям проректора з організаційно-виховної роботи ДДІЗФВіС Дмитра Чернишова та Президента «Спортивно-Реабілітаційного клубу для інвалідів з волейболу сидячи «СКСВ Шахтар» і тренера-викладача ДРЦ «Інваспорт» Олексія Харламова за підтримки Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молоді регіони» Київського району м. Донецька. У ньому брали участь навчальні заклади Київського району та команди СКСВ Шахтар - Донецьк і СКСВ Шахтар - Донецька область.

Метою даного турніру є проведення спільних ігор між спортсменами з класичного волейболу і спортсменами з обмеженими фізичними можливостями, які займаються в секції волейболу сидячи на базі Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт». При цьому здорові волейболісти не мають абсолютно ніякої переваги, тому що гра відбувається сидячи на підлозі, а сітка розташовується на висоті 1 м 15 см.

Команди-учасники турніру були розподілені по групах наступним чином:

Група А:
СКСВ Шахтар - Донецьк
СКСВ Шахтар - Донецька область
ДДІЗФВіС - юнаки
 
Група Б:
ДДІЗФВіС - збірна
ДДІЗФВіС - дівчата
Донецький індустріально-педагогічний технікум

У фіналі в черговий раз зустрілися команди «СКСВ Шахтар - Донецьк» і «ДДІЗФВіС - збірна», де виграли більш досвідчені спортсмени з обмеженими можливостями. Так, у складі переможців виступає член національної збірної команди України, майстер спорту України з волейболу сидячи Олексій Харламов.

Таким чином, за підсумками змагань I місце посіла команда СКСВ Шахтар (Донецьк), II – ДДІЗФВіС (збірна), III – СКСВ Шахтар (Донецька область), IV – ДДІЗФВіС (юнаки), V – ДДІЗФВіС (дівчата), VI – Донецький індустріально-педагогічний технікум.

Після закінчення турніру його учасники запланували наступну зустріч на осінь 2013 року.

 
23.04.2013

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах