Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Слов’янську відбулися обласні змагання з хортингу

30 листопада в спортивному корпусі Слов’янського державного педагогічного університету відбувся відкритий чемпіонат Донецької області з хортингу.

Змагання проходили в розділі «двобій» – основному розділі хортингу, що проводиться у два раунди, які відрізняються за екіпіруванням та арсеналом прийомів.

Помірятися силами на турнір приїхали 110 спортсменів різних вікових категорій з Артемівська, Костянтинівки, Красного Лиману, Слов’янська і Краматорська.

Привітати спортсменів прийшли: начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик; начальник відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Слов’янської міської ради Олександр Міщенко; президент Донецької обласної федерації хортингу Андрій Карпук; президент Слов’янської міської федерації хортингу Ярослав Котляров; віце-президент федерації хортингу м. Слов’янськ Андрій Безуглий.

У своєму зверненні до учасників змагань Володимир Мицик зазначив, що Слов’янськ завжди був молодіжним і спортивним містом, а сьогодні стає прикладом того, що тільки в мирному місті можна проводити змагання такого рівня і запрошувати найкращих спортсменів.

Також Володимир Мицик вручив грамоту управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації «за вагомий особистий внесок у пропаганду здорового способу життя, розвиток фізичної культури і спорту в Донецькій області» Сергію Богушу, тренеру з бойового самбо та джиу-джитсу бійцівського клубу «Тріада».

Представники зазначеного клубу «Тріада», керівником якого є Андрій Безуглий, на минулих змаганнях завоювали низку нагород:

- категорія 8-9 років: 1 місце – Троянов Роман (до 25 кг), Соколов Влад (до 40 кг), 2 місце – Пилюга Данило (до 30 кг);

- категорія 10-11 років: 1 місце – Стукало Євген (до 35 кг), Артемов Максим (до 40 кг);

- категорія 12-13 років: 2 місце - Шпак Ярослав (55+);

- категорія 14-15 років: 1 місце – Троянов Богдан (до 55 кг), Тищенко Денис (до 65 кг), 2 місце – Брадовський Валентин (до 60 кг);

- категорія 16-17 років: 1 місце – Шульга Владислав (до 60 кг), Гаврилюк Роман (до 65 кг), Поколодний Микита (до 70 кг), Древаль Олександр (до 75 кг), 2 місце – Столяр Сергій (до 70 кг), 3 місце – Зубков Павло (до 60 кг), Орловський Владислав (до 70 кг);

- категорія 18+: 1 місце – Ісрафілов Афкан (до 60 кг), Абрамов Едгар (до 65), Теліус Володимир (до 70 кг), Тищенко Юрій (до 82 кг), 2 місце – Скрипник Антон (до 65 кг), Богович Сергій (до 90 кг).

У загальнокомандному заліку кращими стали спортсмени Слов’янська, друге місце посіли представники Артемівська, а третє – Краматорська.

Хортинг як вид спорту засновано в Україні, і розробка його правил змагань була спрямована на виключно природний винахід техніки самозахисту та спортивних прийомів єдиноборства. Ідея виникнення хортингу як комплексної системи самовдосконалення особистості, заснованої на фізичному, морально-етичному та духовному вихованні, пов’язана з відродженням давніх народних традицій, що передавалися з покоління в покоління.

Спортивне єдиноборство «хортинг» названо на честь Хортиці – сакрального центру український козаків. Розвиток хортингу має на меті спортивне виховання сильного й здорового суспільства на основі традиційних духовних цінностей українського народу.

 
01.12.2014

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах