Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Пауерліфтери Донеччини завоювали «срібло» і «бронзу» чемпіонату світу

З 3 по 8 листопада в місті Аврора (США) пройшов чемпіонат світу серед чоловіків та жінок.

Донецьку область у складі збірної України представляли два спортсмена: заслужений майстер спорту з Красного Лиману Олексій Рокочий і майстер спорту міжнародного класу з Краматорська Олексій Бичков.

Обидва пауерліфтери виступали у ваговій категорії 120 кг, де завоювали «срібло» і «бронзу».

Триразовий чемпіон світу Олексій Рокочий став тут другим, показавши результат у сумі триборства 1055 кг (400 кг – у присіданні, 300 кг – у жимі, 355 кг – у тязі). Тренерами краснолиманського спортсмена є Іван Збандут та Євген Рокочий.

Олексій Бичков підходив до свого дебютного чемпіонату світу в званні чемпіона Європи 2014 року, яке він отримав у травні в столиці Болгарії Софії. На європейській першості краматорський пауерліфтер вперше виступив у вазі 120 кг, перейшовши з категорії 105 кг. У США Бичков закріпив свій успіх. Бронзову медаль йому (при власній вазі 111,8 кг) приніс результат у сумі триборства в 1050 кг (385 + 300 + 365). Тренують Олексія Іван Збандут та Володимир Саєнко.

Начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик від імені спортивної громадськості вітає спортсменів та їх тренерів із нагородами чемпіонату світу та бажає успішних майбутніх виступів на європейських та світових помостах.

 
11.11.2014

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах