Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Плавчиня із Соледару Ганна Дзеркаль встановила два національні рекорди на чемпіонаті України

7-10 листопада в Білій Церкві (Київська область) пройшов чемпіонат України з плавання на короткій воді. Участь у національних змаганнях взяли близько 250 плавців з 15 областей України.

Представниця Донецької області, майстер спорту міжнародного класу з плавання із Соледару Ганна Дзеркаль встановила на змаганнях два нових рекорди України.

Перший національний рекорд належить нашій плавчині на дистанції 100 м комплексним плаванням – 1:00.31 хв. Таким чином, Ганна покращила на 19 сотих секунди своє ж досягнення (1:00.50), яке було зафіксоване вісім років тому на чемпіонаті Європи у Гельсінках.

Другий рекорд України Дзеркаль встановила на дистанції 50 м брасом – 30.92 с. Таким чином, спортсменка покращила результат Марії Лівер з Дніпропетровщини (30.95), який остання показала два роки тому в Санкт-Петербурзі на міжнародних змаганнях з плавання.

Окрім тріумфів на вищезазначених дистанціях, у доробку Ганни за підсумками чемпіонату України також перемоги в запливах брасом на 100 м (1:06.75 хв.) та 200 м (2:22.67 хв.), комплексним плаванням на 200 м (2:11.86 хв.).

До національних змагань спортсменка готувалася протягом двох місяців у Києві. Зараз, за словами рекордсменки, найголовніше для неї – підготуватися до чемпіонату світу з плавання на короткій воді у Досі.

«Я хочу потрапити до п’ятірки найсильніших плавців чемпіонату світу на дистанціях 200 м комплексним плаванням та 100 м брасом. Однак улюбленої дитсанції в мене не має – на всіх пливеться добре. Тож будемо готуватися з тренером до чемпіонату світу також на інші дистанції», - сказала Ганна Дзеркаль.

Чемпіонат України з плавання на короткій воді – відбірковий етап до чемпіонату світу з плавання на короткій воді, який проходитиме у Досі (Катар) 3-7 грудня. Тренерська рада Федерації плавання України сформує команду на ці міжнародні змагання у середині листопада.

 
За інформацією Федерації плавання України
 
11.11.2014

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах