Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Володимир Мицик: «Управління продовжує працювати»

21 жовтня в Слов’янську в приміщенні «Укртелекому» відбулася селекторна нарада з питань розвитку галузей сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту в Донецькій області.

Захід пройшов під головуванням начальника управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимира Мицика та начальника управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Лілії Золкіної.

У студіях міст та районів Донеччини про стан справ у галузях доповідали керівники відповідних органів управління міськвиконкомів та райдержадміністрацій. Серед проблемних питань були озвучені питання відсутності заробітних плат у містах, що розташовані в зоні АТО, відтік кадрів галузі з регіону, неможливість проведення запланованих масових заходів. Лише нещодавно до регіону повернулися обласні змагання – у Слов’янську були проведені чемпіонат області з легкоатлетичного кросу пам’яті заслуженого тренера України Миколи Ковальова, чемпіонат області з бойового самбо та традиційний дитячий турнір з дзюдо «Золота осінь».

У своєму виступі начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик акцентував увагу на найбільш актуальних питаннях сьогодення.

По-перше, Володимир Мицик підкреслив, що, попри поширення певної дезінформації в населених пунктах зони АТО, управління продовжує свою роботу в повному обсязі завдань, які перед ним ставить Україна. Донедавна управління розташовувалося Слов’янську, частково в Донецьку та Маріуполі, а на сьогодні запущений процес щодо переведення його основної роботи до Краматорська.

Він зазначив, що за підсумками діалогу з представниками Міністерства молоді та спорту України сьогодні вдалося вирішити питання щодо виплати заробітної платні багатьом працівникам галузі, у тому числі працівникам управління. У тих спортивних організаціях, які перевели свої рахунки в міста, підконтрольні українській владі, уже запущений процес погашення заборгованості щодо матеріальних виплат. Таким чином, Володимир Мицик наголосив на необхідності не допустити втрати жодної організації, яка отримує фінансування з обласного бюджету. При цьому він підкреслив важливість звітності роботи таких організацій.

Як відомо, поточний та наступний роки є ключовими для завоювання ліцензій на Літні Олімпійські ігри-2016, що пройдуть у Ріо-де-Жанейро (Бразилія). За 9 місяців поточного року спортсмени Донецької області завоювали більше 900 медалей, з яких 450 – тільки по олімпійським видам спорту (165 золотих). На сьогодні у списки кандидатів на Олімпійські ігри від Донеччини входять 115 атлетів, і важливим завданням для міст та районів, які вони представляють, є максимальне сприяння їх підготовці.

Як і раніше, перед керівниками органів фізичної культури та спорту міськвиконкомів та райдержадміністрацій ставляться завдання щодо розробки відповідних розділів проектів Програм економічного і соціального розвитку в містах і районах, проведення звітної роботи за формами № 2-ФК і № 5-ФК, формування бюджету галузі на наступний рік, збереження штатної чисельності сфери, контроль за роботою спортивних споруд та дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Задля забезпечення повноцінного функціонування галузі є необхідність у продовженні проведення роботи щодо присвоєння спортсменам розрядів, у тому числі масових, та надання категорій тренерам. Так, за 9 місяців поточного року в Донецькій області присвоєно звання кандидатів у майстри спорту 317-ти спортсменам, 84 атлети отримали звання майстра спорту, 23 – майстра спорту міжнародного класу, 1 – Заслужений майстер спорту. Зважаючи на непросту обстановку, що склалася в регіоні, також важливими є питання забезпечення доступу переселенців до користування матеріально-спортивною базою, переведення тренерів з Донецька в інші населені пункти, де є умови для їх роботи.

Наприкінці селекторної наради Володимир Мицик щиро подякував за роботу в складних умовах всім представникам спортивної громадськості Донеччини, а особливо тим, хто продовжує виконувати свої обов’язки в зоні АТО.

 
21.10.2014

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах