Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Підсумки проведення «Олімпійського тижня» в Харцизьку

Із запізненням на місяць у загальноосвітніх та дошкільних установах Харцизька пройшли заходи, присвячені «Олімпійському тижню».

Їх організаторами виступили Харцизький міський відділ освіти спільно з відділом з питань фізичної культури і спорту та міським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Мета – ознайомити молодь з гуманістичними ідеалами олімпізму, навчити цінувати власне здоров’я, виховати у школярів потребу в постійній руховій активності, формувати традиції і культуру здорового способу життя, престижу здоров’я, залучити їх до активних занять фізичною культурою і спортом.

У 19-ти школах міста був спланований і проведений ряд заходів, якими були охоплені близько 5 300 учнів.

Для учнів 1-4-х класів проведено виставки книжок, рухливі ігри, пізнавальні конкурси, веселі естафети, свята «Тато, мама, я – спортивна сім’я». Цими та іншими формами роботи було охоплено понад 2 200 учнів.

Для учнів 5-11-х класів під девізом «Швидше! Вище! Сильніше!» у школах відбулися урочисті відкриття малих Олімпійських ігор. Парад команд-учасниць ігор, запалений факел з олімпійським вогнем, прапор Національного олімпійського комітету – усі атрибути справжніх Олімпійських ігор додали церемоніям відкриття особливої урочистості.

У рамках «Олімпійського тижня» в Харцизьку також були проведені змагання з футболу, баскетболу, волейболу. Для школярів були організовані конкурси малюнків і виробів на спортивну тематику, конкурси на кращу емблему, девіз.

Класні керівники шкіл провели олімпійські уроки та класні години з метою виховання в учнів любові до предмета, пізнавального ставлення до олімпійського спорту, почуття самоствердження, здорового суперництва, співпереживання за колектив. Під час олімпійських уроків діти ознайомилися з історією різних олімпійських видів спорту: акробатики, легкої атлетики, футболу, баскетболу та інших. У класах були проведені бесіди як щодо значення спорту в житті кожної людини, так і щодо безпеки життєдіяльності, учнів ознайомили з розкладом шкільних та міських секцій.

Окрасою спортивного свята стали виступи творчих самодіяльних колективів шкіл і вихованців міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

У 18-ти дошкільних установах міста були організовані бесіди, спортивні ігри, розважальні заходи на олімпійську тематику. Їх учасниками стали більше тисячі дошкільнят.

«Олімпійський тиждень» успішно відкрив міську спартакіаду школярів 2014-2015 навчального року.

 

 
17.10.2014

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах