Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Ольга Саладуха претендує на звання найкращої легкоатлетки року в Європі

На звання найкращої легкоатлетки 2014 року за версією Європейської легкоатлетичної асоціації (European Athletics) претендує донеччанка Ольга Саладуха, яка спеціалізується на потрійних стрибках.

Цього року Ольга виграла срібну медаль чемпіонату світу з легкої атлетики в приміщенні, який проходив у польському місті Сопот. Це був єдиний офіційний турнір, з якого в неї раніше не було нагород.

Другою Саладуха була й на командному чемпіонаті Європи (супер-ліга), що відбувся в німецькому місті Брауншвейг.

У Цюриху (Швейцарія) наша легкоатлетка виграла третій поспіль титул чемпіонки Європи з потрійного стрибка.

Сезон Ольга Саладуха завершила третім місцем на Континентальному кубку ІААФ (Марракеш, Марокко).

Проголосувати за нашу спортсменку можна на сторінці Європейської легкоатлетичної асоціації в Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/EuropeanAthletics/app_678831902148449.

Голосування триватиме до 3 жовтня, а церемонія вручення призів (European Athletics Golden Tracks) відбудеться 11 жовтня в столиці Азербайджану Баку.

Зазначимо, що усього на звання найкращих в Європі за підсумками 2014 року претендують відразу троє українців.

На звання найкращого легкоатлета 2014 року за версією ЕА претендує Богдан Бондаренко. Цього року на етапі «Діамантової ліги» в Нью-Йорку українець повторив рекорд Європи зі стрибків у висоту, який тримався протягом 27 років (2,42 м), і тим самим встановив національний рекорд України. Бондаренко виграв чемпіонат Європи, Континентальний кубок ІААФ, три етапи «Діамантової ліги». За Богдана можна проголосувати за посиланням: https://www.facebook.com/EuropeanAthletics/app_651633448222375.

На звання «Зірка, яка сходить» у 2014 році за версією ЕА претендує Альона Шамотіна. Вона стала першою в історії України спортсменкою, яка виграла медаль юніорського чемпіонату світу з метання молота. І відразу – «золото» (66,05 м). У березні Альона була другою на зимовому Кубку Європи з метань серед молоді. Їй належить і найкращий результат сезону в світі серед юніорок – 68,43 м, що більше ніж на метр далі від найближчої переслідувачки. За Альону Шамотіну можна проголосувати за посиланням: 
 
20.09.2014

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах