Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Алла Горліна – бронзова призерка чемпіонату Європи з фехтування на візках

З 5 по 13 червня в Страсбурзі (Франція) пройшов чемпіонат Європи з фехтування на візках серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату.

Донецьку область на змаганнях представляли три спортсмена: майстер спорту України міжнародного класу Алла Горліна, майстер спорту України Юлія Лисенко та кандидат у майстри спорту України Віктор Скібіцький. Чемпіонат Європи приніс багато сюрпризів та відкриттів. Дуже яскравим став виступ донеччан.

Єдину медаль серед наших спортсменів – бронзову – у змаганнях у шпазі здобула найбільш титулована Алла Горліна. Також вона стала восьмою за підсумками змагань в рапірі. Алла є членом національної збірної команди України з фехтування на візках серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, майстром спорту України міжнародного класу, срібним призером чемпіонату Європи (Варшава, 2007 р.); срібним та бронзовим призером чемпіонату Європи (Варшава, 2009 р.); учасником Паралімпійських ігор 2008 і 2012 рр., неодноразовим чемпіоном та призером Кубків світу.

Юлія Лисенко, яка тільки втретє виїжджала на змагання подібного рівня, також увійшла до вісімки найкращих спортсменів Європи. Вона посіла шосте місце в шпазі та восьме – у рапірі.

Ще один представник Донеччини Віктор Скібіцький посів 15 місце в шпазі та 16 місце в рапірі.

У командному заліку чоловіча збірна України, до складу якої входить Віктор, посіла 4 сходинку в шпазі та 5 позицію в рапірі. А жіноча національна збірна з Аллою Горліною та Юлією Лисенко в складі за підсумками своїх виступів в рапірі посіла 2 місце, а в шпазі стала третьою.

Додамо, що наші спортсмени тренуються в Донецьку на базі реабілітаційного центру «Веселка» під керівництвом Заслуженого тренера України, тренера-викладача Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів Надії Борболюк.

 
13.06.2014

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах