Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Юні спортсмени ДВУОР розповіли про свої виступи на чемпіонатах Європи

19 травня в Донецькому вищому училищі олімпійського резерву ім. Сергія Бубки пройшла прес-конференція, у якій взяли участь вихованці навчального закладу – призери нещодавніх європейських змагань.

Привітати юних донецьких спортсменів прийшов і начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик.

У ДВУОР ім. С.Бубки сьогодні навчається більше 400 спортсменів. Серед них 113 чоловік є членами збірної команди України з різних видів спорту: основний склад налічує 25 спортсменів, резерв – 40. На четвертому курсі навчається 26 майстрів спорту.

За останній місяць вихованці училища відзначилися кількома гучними досягненнями. Так, Владислав Кульпа став чемпіоном Європи з греко-римської боротьби серед юнаків у ваговій категорії 76 кг (змагання проходили з 6 по 11 травня в болгарському місті Самоков). Спортсмен провів 5 зустрічей, вигравши з явною перевагою в кожній з них – по черзі були обіграні суперники з Чехії, Греції, Німеччини, Болгарії і Фінляндії. Перемога дісталася юному спортсмену нелегко – ще в першій сутичці він отримав розсічення, і далі боротися було все важче. Тренер Владислава – Віктор Лозовой – до останнього моменту побоювався, що ця травма не дозволить підопічному закінчити змагання.

«Розсічення брови я отримав ще в першій сутичці з чеським борцем. Лікарі перемотали, але це дуже заважало, адже пов’язка сповзла на очі і я не дуже гарно бачив, та ще й кров періодично йшла. Але це не завадило мені отримати довгоочікувану перемогу», - поділився Владислав.

Команда України на чемпіонаті в Болгарії вперше посіла друге командне місце, випередивши дуже сильні колективи з інших країн. Поступово звикає до перемог і наш борець. «Це вже третя перемога у цьому році. Кожного разу стає все важче боротися, бо мої суперники, виходячи на зустріч зі мною, налаштовуються на те, що я сильний спортсмен, і мене треба перемогти. Але це лише підстьобує мене тренуватися ще дужче», - наголосив Владислав Кульпа.

Ще один серйозний успіх представників нашого регіону – «бронза» юнацького чемпіонату Європи з важкої атлетики серед спортсменів до 17 років, який пройшов у польському Цехануві. У ваговій категорії 58 кг цю нагороду завоювала 16-річна вихованка Донецького училища олімпійського резерву Альона Шовкопляс. Показавши в сумі третій результат – 171 кг, вона стала другою у ривку, піднявши 78 кг, і четвертою в поштовху – 93 кг.

Донецька важкоатлетка вперше брала участь у змаганнях подібного рівня. «Я вважаю, що бронзова медаль – це дуже непоганий результат як для першої моєї участі у чемпіонаті Європи. Дуже підтримали мене тренера своєю вірою у мої сили. Конкурентки були дуже сильні, особливо італійка. Вирішальним міг стати один кілограм. Тому ризикувати не треба було. Кожен підхід був виваженим та прорахованим», - розповіла Альона.

Також під час прес-конференції поставити запитання її «героям» мали змогу учні Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. Сергія Бубки.

Наразі юні спортсмени почали підготовку до нових змагань, щоб надалі реалізувати головну мету – здобути перемогу на Олімпійських іграх.

 
За інформацією Донецького обласного відділення НОК України
 
21.05.2014

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах