Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Олімпійська призерка Ірина Ліщинська зустрілася зі студентами Макіївського медичного училища

За ініціативи Національного олімпійського комітету України на Донеччині проводиться проект «Всеукраїнський олімпійський урок», основною метою якого є пропаганда здорового способу життя, розвиток олімпійського руху в регіоні та залучення широких верств населення до занять фізичною культурою і спортом.

15 травня в Макіївському медичному училищі зі студентами першого курсу відбувся «Олімпійський урок» на тему «Сторінками історії Олімпійських ігор». На зустріч завітала заслужений майстер спорту, багаторазова чемпіонка України, переможниця Кубка Європи, срібна призерка Чемпіонату світу 2007 року і XXIX Олімпійських ігор в Пекіні в бігу на дистанції 1500 метрів, уродженка Макіївки Ірина Ліщинська.

Студенти привітали довгоочікуваного гостя сценічними образами древньогрецьких богинь, розповіли про становлення Міжнародного олімпійського комітету України, не забувши про славетного П’єра де Кубертена, продемонстрували свої спортивні досягнення. А найбільш розчулило спортсменку відео її виступу на Олімпійських іграх у Пекіні. «Я не можу стримати сліз. Кожного разу під час перегляду я відчуваю те саме напруження, ті самі емоції. Я дуже вдячна вам за теплу зустріч», - наголосила Ірина Ліщинська.

Не оминули Ірину і цікаві запитання від студентів: «Хто прищепив Вам любов до спорту?», «Чи пам’ятаєте Ви свою першу перемогу?», «Чому саме легка атлетика стала для Вас улюбленим видом спорту?», «Якщо б Вам довелося заново обирати трудову діяльність – ви би обрали спорт?». І жодне з питань не залишилося без відповіді. «Чому я обрала саме легку атлетику? На це важко відповісти. Я з Макіївки, тут немає розвинутої інфраструктури – ні льодових катків, ні трамплінів, тому біг – легка атлетика – це найприродніше, що може бути, головне – мати зручне взуття та велике бажання. Чи обрала би я легку атлетику знов? Обов’язково! Усе, чого я домоглася, усе, що я маю, – це завдяки спорту. Я побувала майже в усіх країнах світу, я маю дуже багато друзів закордоном, з якими і на даний час я спілкуюсь і ми часто зустрічаємось на різних змаганнях. І це все було не на шкоду заняттям у навчальних закладах. Існує стереотип, що всі спортсмени «не дуже розумні». Це не так. Якщо людина бажає розвиватися, вона не зупиниться на досягненому, найголовніше у самому себе мати «зернятко», яке штовхає лише уперед, як у спорті, так і у знаннях», - розповіла Ірина Ліщинська.

По закінчені зустрічі керівництво Макіївського медичного училища та студенти, які приймали активну участь у «Олімпійському уроці», отримали подарунки від Національного олімпійського комітету України.

 
За інформацією Донецького обласного відділення НОК України
 
20.05.2014

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах