Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку пройшов турнір зі швидкісного бадмінтону

3 травня в Донецьку в спортивному манежі СДЮШОР № 1 відбувся відкритий міжнародний рейтинговий турнір зі швидкісного бадмінтону 3rd Donbass Speed Badminton Open 2014.

На змаганнях, які проводилися вже втретє, традиційно були представлені наступні категорії: Open Division (усі бажаючі), чоловіки 40 років і старше, чоловіки 50 років і старше, юніори до 18 років. Відмінною особливістю турніру цього року став розіграш медалей у жіночих і парних категоріях, чого не було в попередніх першостях.

Серед учасників турніру опинилися переможці та призери міжнародних турнірів Андрій Писарський (Запоріжжя), Валерій Вітовський і Сергій Дерев’янко (Донецьк).

У якості розминки багато учасників використовували парну категорію, ігри в якій проходили за олімпійською системою. Як виявилося пізніше, розминка принесла позитивні результати – призери в парній категорії вибороли медалі в особистих категоріях. Так, третє місце в парній категорії зайняли запорожці Писарський / Турпак і Сакерин / Єрмошко, друге – Дерев’янко / Малахов, перше – Пивоваров / Упадишев (на фото справа).

У одиночних категоріях ігри проходили спочатку в групах, а потім – у плей-офф. Серед чоловіків першим став Володимир Пивоваров (Горлівка), перемігши у фіналі Андрія Писарського з рахунком 16:11; 16:11. Третє місце – у Андрія Єременка та Юрія Ануфрієва.

Серед жінок золоту медаль за підсумками впертої боротьби завоювала Тетяна Ануфрієва, яка у фіналі зустрілась із Людмилою Семченковою (16:11; 10:16; 17:15). На третьому місці – Катерина Мірошниченко, яка отримала свою першу медаль в спортивних змаганнях.

 

Дванадцятирічний Олексій Єрмошко з Макіївки до бронзової медалі в парному розряді додав золоту в категорії юніорів до 18 років, перемігши у фіналі Дмитра Сакерина – 16:6; 16:8. На третьому місці – Владислав Юрченко.

Серед чоловіків старше 40 років переміг Валерій Вітовський, «срібло» дісталося Олександру Малахову і «бронза» – Костянтину Кривошапці.

Другий рік поспіль чемпіоном в категорії чоловіків старше 50 років став донеччанин Сергій Дерев’янко, на другому місці – Вадим Упадишев, на третьому – Володимир Неживий.

Переможці турніру вже розпочали реєстрацію на чемпіонат України, який пройде 19 липня в Ужгороді, і на чемпіонат Європи, що відбудеться 24-26 липня у Варшаві.

Постійний організатор турніру – Донецька обласна громадська організація «Спортивний клуб «Ракетка і волан». У якості співорганізаторів змагань виступив Донецький обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Їх імена відображені на семи стелах, які були вручені чемпіонам.

 
05.05.2014

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах