Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Російські окупанти знищують спортивну інфраструктуру Донецької області

До повномасштабної війни в Донецькій області реалізовувалися численні проєкти, спрямовані на виховання сильної здорової молоді та всебічний розвиток дітей. Багато зусиль було спрямовано на розбудову спортивної інфраструктури: нові сучасні об’єкти з’являлися із року в рік у різних куточках Донеччини. На превеликий жаль, велика їх кількість внаслідок війни була понівечена.

Станом на сьогодні у Державному реєстрі зафіксовано дані про 73 спортивні об’єкти в 22 територіальних громадах Донеччини, які зазнали руйнувань і пошкоджень з лютого 2022 року. Внаслідок бойових дій в області постраждали 11 стадіонів, 19 спортивних комплексів, 15 спортивних залів, 9 приміщень дитячо-юнацьких спортивних шкіл, 4 плавальних басейни, 2 льодових арени, 3 стандартних футбольних поля 105х68 м.

Понівеченою є інфраструктура трьох обласних закладів комунальної власності: Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з велосипедного спорту в Лимані, Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю імені Сергія Бубки та Донецького регіонального центру спортивної медицини в Бахмуті.

Розбитими внаслідок російських обстрілів є й два спортивні об’єкти Донеччини, які мали статус бази олімпійської та паралімпійської підготовки: це сучасний спортивний комплекс «Металург» у Бахмуті та унікальний відкритий п'ятдесятиметровий плавальний басейн спорткомплексу «Олімпійський» в місті Курахове.

Усі об’єкти будувалися з любов’ю до українців і вірою в яскраве спортивне життя Донеччини, але з 2022 року безжально знищені окупантами.

Пам’ятатимемо кожен злочин російських загарбників! Віримо, що після нашої Перемоги спортивна інфраструктура регіону відновиться і знову стане осередком активного життя!

 
19.09.2024

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах