Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Поліціянтки з Донецької області здобули перемогу на чемпіонаті України з веслування на ялах

24-25 серпня у місті Южне Одеської області відбувся чемпіонат України з веслування на ялах, на якому жіноча команда «FREEDOM» посіла 1 місце. Особливість цього колективу – те, що всі дівчата є поліцейськими ГУНП в Донецькій області: Юлія Стешова, Олена Конжукова, Валерія Подорожко, Юлія Подгорна, Наталія Тернова, Інна Шустікова та Ольга Палюх.

Частина команди «FREEDOM» розпочала свої тренування ще в Маріуполі у 2021 році, коли в місті активно розвивався веслувальний спорт. Після повномасштабного російського вторгнення спортсменки відновили заняття на водній базі Федерації морських багатоборств України, що тепер базується в м. Дніпро.

«Особливою рисою нашої команди є характер. У нас навіть сформувався такий девіз: «Якщо закінчуються сили, то проявляється характер», - каже капітан команди Юлія Стешова.

Символічно, що перемогу в чемпіонаті дівчата здобули у день міста Донецьк, адже більшість із них народилися саме у цьому місті. «Ми мали здобути перемогу в змаганнях у день нашого міста, для нас це було особливою мотивацією», - зазначають переможниці.

«Особливістю чемпіонату стало те, що в ньому взяли участь адаптивні спортсмени – ветерани, які отримали поранення під час бойових дій», - відзначила Олена Конжукова.

Завдяки успіху на чемпіонаті України з веслування на ялах жіноча команда «FREEDOM» здобула право взяти участь у чемпіонаті Європи, який відбудеться в Греції у жовтні цього року. Спортсменки проводять активну підготовку під керівництвом тренера Юлії Лустової, щоб підняти прапор України та Донеччини на почесному п’єдесталі.

Команда «FREEDOM» висловлює свою подяку всім захисникам і захисницям за можливість тренуватись у найважчі для України часи.

  

11.09.2024

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах