Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Спортсмен Донецької області Ярослав Коюда отримав премію Анатолія Трубіна

Триває спільний проєкт неурядової організації «Асоціація нескорених громад» та її амбасадора здоров’я і спорту Анатолія Трубіна – голкіпера національної збірної України з футболу, вихованця донецького «Шахтаря», який наразі грає за португальську «Бенфіку».

У рамках цієї програми щомісячно надається грошове заохочення в розмірі 5000 гривень для чотирьох спортсменів із Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей, які наразі частково окуповані російськими військами.

Чергову премію від Трубіна отримав Ярослав Коюда зі Слов’янська – заслужений майстер спорту України з пара веслування академічного, представник Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт», який з року в рік має міжнародні здобутки. У травні 2024-го на етапі Кубку світу в швейцарському Люцерні Ярослав виборов «золото» у класі змішаних пар PR2 Mix2x. Коюда має у своїй скарбничці «золото» чемпіонатів світу та Європи 2022 року, здобував «бронзу» на чемпіонатах Європи 2023 та 2024 років, брав участь у Паралімпійських іграх 2016 та 2020 років, є кандидатом на участь у Іграх-2024.

За словами Анатолія Трубіна, проєкт триватиме мінімум пів року. Один із найвідоміших українських футболістів сам народився в Донецьку та покинув рідне місто через війну в 2014-му. Розуміючи труднощі, з якими стикаються переселенці з тимчасово окупованих територій, Анатолій прагне підтримати спортсменів різних напрямів.

 

 
02.08.2024

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах