Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Важкоатлети Донеччини здобули 11 нагород за сумою двоборства на чемпіонаті України в Луцьку

З 1 по 7 липня місто Луцьк прийняло чемпіонат України з важкої атлетики серед юніорів і юніорок до 20 років та молоді до 23 років. Змагання зібрали понад 230 учасників із 21 регіону.

Від Донецької області на національній першості виступили 19 важкоатлетів, з яких 11 піднялися на п’єдестал пошани. За сумою двоборства вони здобули 4 «золота», 4 «срібла» та 3 «бронзи». З урахуванням «малих» медалей за вправи, загалом спортсмени вибороли тридцять нагород: 11 золотих, 11 срібних і 8 бронзових.

Збірна Донеччини серед юніорів до 20 років у загальнокомандному заліку набрала 1605 очок та посіла 1 місце. У змаганнях серед молоді до 23 років чоловічі та жіночі збірні Донецької області опинилися на сьомих сходинках.

«Золото» змагань серед юніорів до 20 років вибороли:

- у ваговій категорії до 102 кг із сумою двоборства 352 кг – Данило Чиняков (Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки / Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з важкої атлетики / Школа вищої спортивної майстерності, Бахмут/Білозерське);

- у в/к до 109 кг із сумою двоборства 352 кг – Андрій Боровський (ДОСФКСП ім. С. Бубки / ОСДЮСШОР / ШВСМ, Бахмут/Білозерське);

- у в/к +109 кг із сумою двоборства 333 кг – Владислав Голованов (ДОСФКСП ім. С. Бубки / ОСДЮСШОР / ШВСМ, Бахмут/Білозерське).

Чемпіоном України серед молоді до 23 років у в/к +109 кг із сумою двоборства 349 кг став Євген Бурбала (ШВСМ, Вугледар).

Срібними нагородами серед юніорів та юніорок до 20 років відзначилися:

- у в/к до 45 кг із сумою двоборства 117 кг – Олександра Шиляєва (ДОСФКСП ім. С. Бубки/ОСДЮСШОР, Бахмут/Білозерське);

- у в/к до 109 кг із сумою двоборства 317 кг – Ілля Кисельов (ДОСФКСП ім. С. Бубки/ДЮСШ м. Добропілля/ШВСМ, Бахмут/Добропілля).

«Срібні» результати змагань серед молоді до 23 років показали:

- у в/к 76 кг із сумою двоборства 138 кг – Анастасія Рибалка (ОСДЮСШОР/ШВСМ, Краматорськ);

- у в/к 89 кг із сумою двоборства 256 кг – Ярослав Тимченко (ОСДЮСШОР/ШВСМ, Краматорськ).

Бронзовими призерами серед юніорів до 20 років стали:

- у в/к до 73 кг із сумою двоборства 242 кг – Сергій Пирченко (ШВСМ/ОСДЮСШОР, Новогродівка);

- у в/к до 87 кг із результатом у ривку 58 кг – Віолетта Насонова (ДОСФКСП ім. С. Бубки/ОСДЮСШОР, Бахмут).

Серед молоді до 23 років у в/к 55 кг із сумою двоборства 130 кг «бронзу» здобула Юлія Кісельова (ШВСМ/ОСДЮСШОР, Волноваха).

Додамо, що ще вісім спортсменів Донецької області посіли 4-8 місця в юніорських змаганнях. Четвертими стали Гліб Березін та Іван Статилко у вагових категоріях 89 кг і +109 кг відповідно. На п’ятих сходинках опинилися Злата Міхович (в/к 55 кг) і Кирило Пригода (в/к 81 кг). Шосте місце посів Андрій Скляр (в/к 96 кг), сьоме місце – Дмитро Бескровний (в/к 73 кг), восьмі місця – Аліна Кузіна (в/к 76 кг) і Артем Дяговець (в/к 81 кг).

Важкоатлетів Донеччини, які стали переможцями та призерами чемпіонату України в Луцьку, підготували тренери-викладачі: Ігорі Обухови, Володимир Жога, Олег Санніков, Єлізавета Олійник, Віктор Романчук, Віктор Кузнєцов, Віталій Басонов, Ігор Іванов, Денис Задрановський.

 
 
  

11.07.2024

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах