Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Ветерани війни з Донеччини позмагалися на п’ятих всеукраїнських Іграх нескорених

Національний етап відбору кандидатів до збірної команди України, що в лютому 2025 року візьме участь у міжнародному спортивному турнірі Invictus Games, прийняв Київ. Захід зібрав рекордну кількість учасників – 329 ветеранів війни, військовослужбовців та правоохоронців, які зазнали травм, поранень або захворювань під час або внаслідок виконання службових обов’язків у зоні бойових дій.

Від Донецької області на всеукраїнських змаганнях був 21 представник: Олександр Андрієнко, Алан Болієв, Віталій Гірченко, Віктор Дикий, Олександр Євтушенко, Артем Кайдан, Микола Коновець, Катерина Корнієнко, Олександр Лаврушко, Євген Лихо, Олександр Маковей, Роман Мещеряков, Дмитро Миронов, Олексій Нестеров, Павло Піковець, Олексій Преженніков, Ярослав Прудніков, Єгор Терехов, Олексій Ткачов, Вадим Ус, Андрій Харитончук.

Воїни з Донеччини виступили в низці спортивних дисциплін: легкій атлетиці (бігу, штовханні ядра, метанні диска), плаванні, веслуванні на тренажерах, велоспорті, настільному тенісі, баскетболі на кріслах колісних, стрільбі з лука.

Головний результат для учасників національного відбору «Invictus Games» – це фізичне відновлення та психологічна реабілітація через різноманітні спортивні активності, це зміцнення сили духу, отримання підтримки, натхнення та мотивації, спілкування в колі однодумців. Звання переможців заслуговують усі воїни, чия воля сильніша за тіло, хто здобув перемогу над собою і своїми фізичними можливостями, продовжує ставити нові цілі та досягати їх. Через це організатори нагородили медалями кожного і кожну, незважаючи на зайняті місця.

Спортивні результати на всеукраїнських змаганнях матимуть найменшу вагу (10%) при формуванні складу національної збірної з 35 осіб, які в лютому 2025 році представлять Україну на міжнародній арені «Invictus Games» у Канаді в містах Ванкувер та Вістлер. Інші 90% чинників, що враховуватиме національна відбіркова комісія – це вплив цих змагань на реабілітацію учасників, а також їхнє ставлення до цінностей Ігор та спортивна етика.

Відбір та підготовку збірної України на «Ігри Нескорених» здійснює Міністерство у справах ветеранів України спільно з бюджетною установою Український ветеранський фонд, Центром стратегічних комунікацій «СтратКом Україна», ГО «Повернись живим!» та ГО «Ігри Інвіктус Україна».

«Invictus Games» засновані в 2014 році принцом Гаррі, Герцогом Сассекським – це найбільший у світі міжнародний захід з адаптивних видів спорту для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, травми або захворювання при виконанні своїх службових обов’язків. Кожні Ігри об’єднують сотні воїнів, стають майданчиком для взаємопідтримки та обміну досвідом, допомагають соціальній інтеграції захисників, дають приклад всім ніколи не здаватися.

 
 
 
 
 

Світлини – Invictus Games: Team Ukraine

11.06.2024

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах