Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донецький обласний коледж ім. С.Бубки створив у Полтаві гідні умови для виховання чемпіонів

Єдиний на Донеччині навчальний заклад, який сприяє підготовці атлетів високого класу – Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С.Бубки – після переміщення з Бахмута продовжує свою діяльність на базі Полтавського національного педагогічного університету імені Володимира Короленка.

Підсумки за 2023 рік і найближчі плани роботи коледжу стали одним із питань засідання колегії управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації, що відбулося 23 травня. Начальник управління Володимир Мицик особисто ознайомився з умовами, у яких сьогодні навчаються, тренуються та проживають юні спортсмени Донеччини, обговоривши з директором ДОСФКСП ім. С. Бубки Ігорем Анушкевичем реалізацію нових проєктів, проблемні питання та шляхи їх усунення.

«Вже вдруге через війну Донецькому обласному коледжу імені Сергія Бубки довелося відновлювати свою діяльність з чистого аркушу – і я вдячний адміністрації, педагогам і тренерам, завдяки яким сьогодні є можливими продовження славних спортивних традицій Донеччини. Внаслідок переміщення з Бахмута до Полтави близько 80% майна, наразі в коледжі створені гідні умови для поєднання навчального і тренувального процесів та виховання нових чемпіонів. Коледж дякує керівництву територіальних громад і дитячо-юнацьких шкіл за співпрацю та запрошує кращих спортсменів саме з Донецької області до вступу в заклад на новий 2024-2025 навчальний рік. Разом – до нових яскравих перемог!» - зазначив Володимир Мицик.

Директор Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С. Бубки Ігор Анушкевич наголосив, що заклад змінив місце функціонування з Бахмута на Полтаву навесні 2022 року, і вже в 2023 році видав 52 свідоцтва про базову загальну середню освіту, 64 свідоцтва про повну загальну середню освіти, 22 дипломи молодшого спеціаліста.

 

Учні коледжу проходять навчання на базі Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка. Постійно триває робота щодо поліпшення умов для спортсменів: створено спеціалізовані класи, зроблено косметичний ремонт у гуртожитку, покращено роботу їдальні, задля тренувань з різних видів спорту облаштовуються спортивні зали та майданчики. Для безпеки життя дітей та працівників коледжу обладнані укриття.

У коледжі наразі культивуються 15 видів спорту – новими є веслування на байдарках і каное та скелелазіння. На кінець 2023 року заклад нараховував 297 учнів та студентів: 121 – у шкільному блоці, 176 – у коледжному блоці.

Працюють 36 тренерів-викладачів, з них 26 штатних та 10 сумісників. Почесне спортивне звання «Заслужений тренер України» мають 2 тренери-викладачі. Серед штатних тренерів 9 осіб із вищою категорією, 11 – з першою, 6 – з другою.

Найбільші досягнення в 2023-му мали Марія Єфремова (вільна боротьба), Станіслав Сагір (дзюдо), Данило Чиняков, Святослав Ангелов, Владислав Голованов (важка атлетика) та Єлизавета Безверхня (бокс). Загалом спортсмени коледжу торік взяли участь у 32 міжнародних турнірах, де здобули 2 «золота» та 9 разів були призерами, і 92 всеукраїнських змаганнях, на яких 45 разів ставали переможцями та 99 разів – призерами. За підсумками 2023 року в активі учнів ДОСФКСП ім. С. Бубки виявилося 29 005 очок рейтингових очок.

 

Президент Федерації легкої атлетики Донецької області Віктор Лис відзначив, що «королевою спорту» в ДОСФКСП ім. С. Бубки на сьогодні займаються 38 учнів, навчально-тренувальну роботу проводять 5 наставників. 7 легкоатлетів коледжу входять до складу збірної команди України, серед них один у основному складі – Валентин Лобода (стрибки з жердиною). Найактуальнішим питанням є набір перспективних учнів, і для опіки за талановитими вихованцями з Донеччини та зростання їхніх результатів у Донецькому обласному спеціалізованому фаховому коледжі спортивного профілю ім. С. Бубки наразі створені всі можливі умови.

1 червня 2024 року в Полтаві пройде «День відкритих дверей» Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С. Бубки, у рамках якого відбудуться заходи з профорієнтації, а також обласні змагання, матчеві зустрічі та показові виступи з видів спорту, що культивуються в закладі.

Заступник директора ДОСФКСП ім. С. Бубки Ірина Ситковська зауважила, що на перший курс коледжу відбувається набір студентів за спеціальністю 017 «Фізична культура і спорт» з ліцензійним обсягом 50 осіб – у цій вступній кампанії можуть взяти участь тільки учні 9-х та 10-х класів, які мають свідоцтво про базову загальну середню освіту: реєстрація в електронному кабінеті розпочнеться з 25 червня, подача заяв і документів на вступ – з 1 липня. На базі коледжу діятиме консультаційний центр при приймальній комісії для надання допомоги абітурієнтам. Зарахування відбудеться не пізніше 31 липня. По закінченню коледжу студенти отримують диплом фахового молодшого бакалавра, який дає право вступу на третій курс спортивних вищих закладів. Водночас у шкільний блок коледжу (7-11 класи) набір проводиться протягом всього навчального року.

 

Щоб слідкувати за спортивним життям Донецької області, оберіть для себе будь-який зручний канал отримання інформації:

Сайт: sportdonoda.gov.ua
Фейсбук: www.facebook.com/sportdonoda
Телеграм: t.me/sportdonoda
Інстаграм: www.instagram.com/sportdonoda
Твіттер (X): twitter.com/sportdonoda

24.05.2024

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах