Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


738 міжнародних нагород здобули спортсмени Донецької області з початку 2023 року, із них 16 – за три минулих тижні

У річній скарбничці області:

311 золотих,
228 срібних,
199 бронзових медалей.

Олімпійці вибороли 222 нагороди, неолімпійці – 428, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 88.

Дякуємо атлетам, тренерам, лікарям – усім, хто продовжує тримати спортивний фронт! Цінуємо кожну медаль, здобуту для України!

Протягом трьох минулих тижнів, з 20 листопада по 10 грудня поточного року, представники Донеччини вибороли на міжнародних змаганнях 16 нагород, з яких 4 золоті, 7 срібних та 5 бронзових. Визначні результати за кордоном наші атлети показали в семи видах спорту.

► Боротьба греко-римська

На міжнародному турнірі з греко-римської боротьби «Arvo Haavisto - Open Nordic Championships», що відбувся 9 грудня в місті Ільмайоккі (Фінляндія), бронзову нагороду у ваговій категорії 60 кг здобув Марко Волошин зі Слов’янська – представник Школи вищої спортивної майстерності Донеччини, спортсмен-інструктор Донецької обласної штатної команди резервного спорту.

► Гирьовий спорт

Леон Білицький із Покровської громади відзначився 3 золотими медалями на чемпіонаті світу з гирьового спорту, який пройшов 7-10 грудня в місті Резекне (Латвія). Найвищі нагороди він виборов у вправах ривок (з особистим рекордом) та поштовх, а також у триборстві.

► Кікбоксинг WAKO

Дві «бронзи» спортсмени Донеччини здобули на чемпіонаті світу з кікбоксингу WAKO серед дорослих, що відбувся 17-26 листопада в місті Албуфейра (Португалія). У розділі фул-контакт у ваговій категорії 54 кг на третю сходинку п’єдесталу пошани зійшов Данило Стрілець із Курахового, у категорії 51 кг – вихованець Обласної дитячо-юнацької спортивної школи з кікбоксінгу Микита Курдюков із Авдіївки.

► Підводний спорт

На Кубку світу з підводного спорту серед юніорів, який 1-3 грудня прийняло місто Кечкемет (Угорщина), дві нагороди виборола Тетяна Пеніна – представниця Обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Донецької обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Україна». У програмі змагань 100 метрів у біластах спортсменка стала срібною призеркою, а на дистанції 50 м у біластах здобула «золото», встановивши рекорд України.

► Спортивні танці на візках

6 медалей чемпіонату світу 2023 року зі спортивних танців на візках, що відбувся 23-27 листопада в Генуї (Італія), здобули представники міста Слов’янськ. Володимир та Сніжана Керничні вибороли «срібло» у програмі «Duo Latina» та «бронзу» у програмі «Duo Standart». Сніжана Кернична та Ігор Боженко відзначилися «сріблом» у програмі «Сombi Freestyle».

► Тхеквондо (ВТФ)

Срібним призером молодіжного чемпіонату Європи з тхеквондо (ВТФ) серед спортсменів до 21 року, який пройшов 7-10 грудня в Бухаресті (Румунія), у ваговій категорії до 87 кг став Артем Гарбар із Дружківки, вихованець Школи вищої спортивної майстерності Донецької області.

► Шашки

На міжнародному турнірі з шашок чекерс «Italian Open 3 move», що відбувся 1-3 грудня в Цопполі (Італія), срібну нагороду серед жінок здобула представниця Краматорська Надія Чижевська.

 
12.12.2023

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах