Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


722 міжнародні нагороди здобули спортсмени Донецької області з початку 2023 року, із них 50 – за два минулих тижні

У річній скарбничці області:

307 золотих,
221 срібна,
194 бронзових медалі.

Олімпійці вибороли 220 нагород, неолімпійці – 420, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 82.

Дякуємо атлетам, тренерам, лікарям – усім, хто продовжує тримати спортивний фронт! Цінуємо кожну медаль, здобуту для України!

Протягом двох минулих тижнів, з 6 по 19 листопада поточного року, представники Донеччини вибороли 50 нагород на міжнародних змаганнях, з яких 18 золотих, 17 срібних та 15 бронзових. Визначні результати за кордоном наші атлети показали у шести видах спорту.

► Важка атлетика

Дві «бронзи» на чемпіонаті світу з важкої атлетики серед юніорів до 20 років, місцем проведення якого з 15 по 23 листопада стала Гвадалахара (Мексика), здобула Ольга Івженко, атлетка Школи вищої спортивної майстерності Донеччини та представниця міста Дружківка. У ваговій категорії 64 кг вона зійшла на третю сходинку п’єдесталу пошани в поштовху та сумі двоборства.

► Карате

Анастасія Сищенко з Краматорська відзначилася трьома медалями на відкритому чемпіонаті з бойових мистецтв «Orangeville Open Martial Arts Championships», що пройшов 11 листопада в Моно (Канада). «Золото» каратистка виборола в розділі самооборона серед дівчат 13 років, два «срібла» – у ката і куміте серед дівчат 12-13 років.

► Кікбоксинг WAKO

На чемпіонаті Республіки Молдова з кікбоксингу WAKO, який відбувся 15-16 листопада в Кишиніві, три золоті нагороди в розділі К-1 здобули вихованці Обласної ДЮСШ з кікбоксінгу, представники міста Курахове. Давід Ткачук та Андрій Кирієнко посіли перші місця у ваговій категорії 60 кг у своїх вікових групах, Микола Ткачук став кращим у категорії 67 кг.

► Комбат Дзю-Дзюцу

За підсумками чемпіонату світу з комбат Дзю-Дзюцу, що пройшов 9-12 листопада в місті Даугавпілс (Литва), скарбничку Донецької області та України поповнили спортсмени з Покровська. Загалом 15 медалей (4 золотих, 5 срібних, 6 бронзових) у розділах граунд-контакт, клоз-контакт і фул-контакт вибороли Богдан Пахомов, Артем Шульга, Анастасія Артюх, Федір Сизоненко, Гліб Леус, Максим Карпенко.

► Пауерліфтинг

На чемпіонаті світу з пауерліфтингу серед чоловіків і жінок, який відбувся з 13 по 19 листопада в литовському місті Друскінінкай, спортсмени Донеччини вибороли загалом 23 нагороди: 9 золотих, 10 срібних та 4 бронзових (і в сумі триборства, і в окремих вправах: присіданнях, жимі лежачи, становій тязі). Медальним виступом відзначилися представники Краматорська Володимир Рисєв (до 93 кг), Олексій Бичков і Данило Ковальов (до 120 кг), Валентина Загоруйко (понад 84 кг), Андрій Шевченко (понад 120 кг) та представники Дружківки Анастасія Дерев’янко (вагова категорія до 52 кг), Костянтин Мусієнко (до 93 кг), Дар’я Русаненко (до 84 кг).

► Сумо

Вихованки комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №1 Бахмутської міської ради зійшли на п’єдестал пошани чемпіонату Європи з сумо вікових груп U15 та U18, що з 10 по 12 листопада прийняв Ренан (Швейцарія). Софія Рудковська стала чемпіонкою за підсумками командної першості та бронзовою призеркою у ваговій категорії 75 кг серед юніорок до 18 років. Ще дві «бронзи» вибороли: Вікторія Васильєва – у категорії 50 кг серед юніорок до 18 років, Анастасія Савушкіна – у категорії 60 кг серед дівчат до 15 років.

 
23.11.2023

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах