Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


672 міжнародні нагороди здобули спортсмени Донецької області з початку 2023 року, із них 64 – за два минулих тижні

У річній скарбничці області:

289 золотих,
204 срібних,
179 бронзових медалей.

Олімпійці вибороли 218 нагород, неолімпійці – 372, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 82.

Дякуємо атлетам, тренерам, лікарям – усім, хто продовжує тримати спортивний фронт! Цінуємо кожну медаль, здобуту для України!

Протягом двох минулих тижнів, з 16 по 29 жовтня поточного року, представники Донеччини вибороли 64 нагороди на міжнародних змаганнях, з яких 29 золотих, 17 срібних та 18 бронзових. Визначні результати за кордоном наші атлети показали у восьми видах спорту.

► Дзюдо

На Кубку Європи з дзюдо серед кадетів, що пройшов 21-22 жовтня в латвійській столиці Ризі, «бронзу» у ваговій категорії до 57 кг здобула Вікторія Сотник – спортсменка Школи вищої спортивної майстерності Донецької області, представниця міста Слов’янськ.

► Карате

Каратистка з Краматорська Крістіна Шевченко стала бронзовою призеркою в індивідуальному куміте серед дівчат 12-13 років на турнірі «Kaizen Danish Open 2023», який відбувся 29 жовтня в місті Кольдінг (Данія).

► Кікбоксинг ВТКА

9 медалей поповнили скарбничку Донеччини за підсумками виступу спортсменів з міста Мирноград на чемпіонаті світу з кікбоксингу ВТКА 2023 року, що пройшов з 26 по 29 жовтня в Італії.

Анастасія Вечеря стала першою у розділах лайт-контакт, кік-лайт, К1-лайт у ваговій категорії 65 кг. Ілля Боровіков переміг у розділах К1, лайт-контакт, кік-лайт у категорії 29 кг. Михайло Коваленко виборов «золото» в К1 і «бронзу» в кік-лайт у категорії 32 кг. Євген Андрусенко був другим у розділі лайт-контакт у ваговій категорії до 94 кг.

► Регбіліг

На турнірі з регбіліг «Unity Cup», який пройшов 28-29 жовтня у Афінах (Греція), перемогу здобула збірна України, до складу якої увійшли два спортсмени Донецької області: представник Покровська Ігор Юркін та представник Селидового Євген Чечета.

► Cпортивна аеробіка

Спортсмени Донецької області відзначилися успішним виступом на міжнародному турнірі зі спортивної аеробіки – XV Aerobic Gymnastics Competition «Kohtla-Järve Open Cup 2023», що відбувся з 27 по 30 жовтня в естонському місті Кохтла-Ярве.

Володарями нагород стали: представники Курахівської міської громади Ганна Базунова, Маргарита Арутюнова, Діана Коршун, Поліна Бірюкова, Максим Куцев, Катерина Передрій, Анастасія Передрій, Ірина Лащівська; спортсмени Мирноградської міської громади Каміла Харченко, Аліна Васюніна, Поліна Ковальова, Уляна Матюшкіна, Марія Мельник, Софія Кубрак, Ізабель Джока, Анастасія Овсяннікова, Дмитро Бохан, Вероніка Смоленська, а також представниця Селидівської міської громади Єва Сметаніна.

► Сумо

У рамках Всесвітніх ігор єдиноборств 2023 року на змаганнях з сумо, що прийняло 21-22 жовтня місто Ер-Ріяд (Саудівська Аравія), три срібні медалі вибороли представники міста Бахмут. Олександр Вересюк відзначився нагородами у ваговій категорії +115 кг та абсолютній ваговій категорії серед чоловіків. Єлизавета Моренко стала другою в жіночій абсолютній ваговій категорії.

► Тхеквондо (ВТФ)

Вихованець Школи вищої спортивної майстерності Донецької області з міста Дружківка Артем Гарбар переміг у ваговій категорії до 87 кг на міжнародному рейтинговому турнірі з тхеквондо (ВТФ) класу G1 «Dracula Open 2023», що відбувся 27-29 жовтня в румунській столиці Бухаресті.

► Шашки

На етапі Кубку світу з шашок «чекерс», який пройшов З 28 по 30 жовтня в місті Нейс (Ірландія), срібною призеркою стала представниця Краматорська Надія Чижевська.

 
01.11.2023

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах