Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Вітаємо зі Всесвітнім днем дзюдо!

Починаючи з 2011 року, у всьому світі 28 жовтня щорічно відзначають Всесвітній день дзюдо. Дату для свята обрали невипадково – це день народження Дзіґоро Кано, засновника цього виду спорту.

Дзюдо є одним із найвідоміших японських бойових мистецтв, що засноване переважно на захопленнях, заломах та кидках. За основу дзюдо покладено принцип використання сили як своєї, так і суперника, при цьому відношення до опонента є обов’язково поважливим.

Тема Всесвітнього дня дзюдо 2023 року – «Приведи друга». Так, величезна спільнота дзюдоїстів радо приймає новачків, завжди відкрита до кожного нового друга: молодого чи літнього, чоловіка чи жінки, з інвалідністю чи без. Адже дружба є однією з фундаментальних складових морального кодексу дзюдо.

Зі Всесвітнім днем дзюдо сердечно вітаємо спортсменів, тренерів, суддів – усіх, для кого цей вид спорту став способом життя та філософією! Від душі бажаємо, щоб родина дзюдо постійно поповнювалася новими шанувальниками, і кожен рік відзначався незабутніми миттєвостями та здобутками на шляху до самовдосконалення, мудрості та фізичної майстерності!

 
28.10.2023

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах